Contact

Reisverzekering bagage

Bagage op reis verzekeren, wat valt onder je reisverzekering?

Een reisverzekering bestaat uit verschillende dekkingen. In een standaard kort- of doorlopende reisverzekering zitten altijd een bagagedekking en een dekking voor buitengewone kosten. In dit artikel leggen we uit wat de bagagedekking inhoudt. Wat is gedekt en wat niet?

Reisverzekering bagage – Standaard dekking

Met een dekking voor bagage zijn de spullen die je meeneemt op vakantie verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging. Ook reisdocumenten, zoals je paspoort, en spullen die je koopt tijdens de reis zijn met deze dekking verzekerd. Contant geld en cheques zijn niet standaard meeverzekerd. Het is wel mogelijk je hiervoor tegen betaling extra te verzekeren.

Reisverzekering bagage – Eigen risico

Het is daarbij ook belangrijk te kijken naar het gehanteerde eigen risico. Sommige reisverzekeraars gaan namelijk uit van een eigen risico, wat wil zeggen dat je per schadegebeurtenis het eerste deel van het schadebedrag zelf moet betalen. Of er sprake is van een eigen risico en hoe hoog dat bedrag is, kun je in de reismodule van Geld.nl direct zien bij de reisverzekeringen die je met elkaar vergelijkt.

Wanneer dekt de reisverzekering bagage niet?

Als er schade aan je bagage ontstaat door opzet of roekeloosheid, dan wordt dit niet vergoed door de reisverzekering. Daarnaast keren verzekeraars alleen uit als je je hebt gehouden aan de ‘normale voorzichtigheid’. Dit is een term van verzekeraars die wil zeggen dat ze je er zelf alles aan hebt gedaan om diefstal, vermissing of schade aan je bagage te voorkomen .Je krijgt bijvoorbeeld niets vergoed als je bagage wordt gestolen uit je auto als je deze niet had afgesloten.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;