Contact

Bergsport verzekering

Welke sporten vallen onder de bergsportverzekering?

Ben je fervent bergbeklimmer of ga je graag abseilen tijdens je vakantie? Dan is een aanvullende reisverzekering voor gevaarlijke sporten verstandig. Bij je gewone kort- of doorlopende reisverzekering is bergsport immers niet altijd standaard meeverzekerd. Of een aanvullende verzekering nodig is, hangt af van de bergsport die je gaat beoefenen.

Bergsport verzekering bij welke bergsporten?

Lichte sporten zoals bergwandelingen of hiking zijn over het algemeen standaard meeverzekerd bij je gewone reisverzekering. Sporten waarvoor een aanvullende dekking voor bergsport wordt aangeraden zijn onder meer:

  • Abseilen
  • Speleologie: afdalen in grotten en spelonken
  • Canyoning: wandelen en klimmen in nauwe bergspleten en bergstroompjes met of zonder zekering.
  • Mountainbiken in grotten

Als je een aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten afsluit, ben je verzekerd tegen kosten voor hulpverlening en medische kosten als er iets misgaat tijdens de sport die je beoefent.

Let op! De verzekeraar gaat er vanuit dat je zelf de benodigde veiligheidsmaatrelen hebt getroffen. Als je dus ergens bent gaan klimmen waar duidelijk stond aangeven dat het gevaarlijk was of niet mocht, heb je kans dat de verzekering bij ongevallen niet uitkeert. De exacte regels hiervoor kun je terugvinden in de voorwaarden van je reisverzekering.

Bergsportverzekering niet toereikend

Er zijn echter ook bergsporten waarvoor je je niet kunt verzekeren bij de reguliere reisverzekeraars, ook niet met een aanvullende dekking. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Downhill racing/biking: met een mountainbike een piste afdalen
  • Sportklimmen zonder zekering
  • Yetiballing: in een stalen omhulsel van een berghelling afrollen

Als je je voor deze sporten of andere zeer gevaarlijke bergsporten wilt verzekeren, kun je vaak wel een verzekering afsluiten bij Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). De reis- en annuleringsverzekering die zij aanbieden is speciaal gericht op beoefenaars van bergsporten. Je dient echter wel lid te worden van deze vereniging om een verzekering te kunnen afsluiten.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;