Contact

Reisverzekering China

Waarop letten bij reisverzekering China?

Als je op reis gaat naar China heb je in elk geval een reisverzekering met werelddekking nodig. In dit artikel lees je waar je nog meer op moet letten bij de keuze voor je reisverzekering als je naar China gaat.

Reisverzekering China en medische kosten

Je Nederlandse basiszorgverzekering vergoedt alle kosten voor spoedeisende medische hulp in China. Hierbij geldt wel dat je maximaal het in Nederland geldende tarief vergoed krijgt. Moet je dus voor een behandeling meer betalen dan in Nederland, dan betaal je een deel van de kosten zelf.

Je kunt dit voorkomen door bij je reisverzekering een aanvullende dekking voor medische kosten af te sluiten. Deze vergoedt de medische kosten tegen kostprijs. Dus ook als de behandeling duurder is dan in Nederland, krijg je alles vergoed.

Een andere optie is een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking afsluiten. Deze vergoedt ook de medische kosten tegen kostprijs. Daarnaast biedt deze aanvullende zorgverzekering vaak een vergoeding voor de vaccinaties die je nodig hebt als je naar China reist. Een aanvullende zorgverzekering afsluiten kan echter alleen tijdens het zorgseizoen (tussen half november en eind december).

Reisverzekering China- Kortlopend of doorlopend?

Een andere keuze die je moet maken is of je een kortlopend of een doorlopend reisverzekering afsluit. Als je vaker buiten Europa reist, is het meestal het voordeligst om een doorlopende reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Ga je echter bijna nooit buiten Europa, maar reis je wel meerdere keren jaar wel binnen Europa? Dan is het misschien voordeliger om een doorlopende reisverzekering met Europadekking af te sluiten en hierbij eenmalig een werelddekking te nemen voor de duur van je reis naar China.

Wanneer deze reis naar China echter je enige vakantie is dit jaar en je verder geen weekendjes weg gaat naar het buitenland, is een eenmalige reisverzekering met werelddekking meestal de goedkoopste optie.

Vakantie China, annuleringsverzekering nodig?

Een reis naar China kost behoorlijk wat geld. Het is daarom verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de kosten als je onverwachts toch niet op reis kunt gaan of wanneer je je reis voortijdig moet onderbreken.

Let op: Een annuleringsverzekering vergoedt alleen de kosten als de reis om zeer specifieke redenen niet door kan gaan. In het artikel ‘Dekking annuleringsverzekering’ lees je in welke gevallen de annuleringsverzekering dekking biedt.

Reisverzekering China via reisorganisatie afsluiten?

Veel reisorganisaties bieden, als je een reis naar China boekt, aan om de reisverzekering direct via hen af te sluiten. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, maar meestal niet de goedkoopste optie. De reisverzekeringen die de reisorganisaties aanbieden zijn vaak duurder dan wanneer je zelf een verzekering afsluit.

Reisverzekeringen vergelijken?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;