Contact

Reisverzekering Cuba

Waarop letten bij reisverzekering Cuba?

Breng je binnenkort je vakantie door in Cuba? Controleer dan voordat je vertrekt de voorwaarden van je reisverzekering. Sinds mei 2010 ben je als reiziger in Cuba namelijk verplicht om te beschikken over een ‘reisverzekering medische kosten’. Mocht je bij aankomst in Cuba niet aan kunnen tonen dat eventuele medische kosten door je verzekeraar worden vergoed, dan dien je ter plekke alsnog een Cubaanse reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering Cuba - Erkenning Nederlandse reisverzekeraars

De Cubaanse overheid stelt als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij erkend is door Cuba. Op dit moment worden de volgende Nederlandse reisverzekeraars officieel erkend:

  • ANWB
  • Allianz Global Assistance
  • Eurocross/Achmea
  • OHRA
  • SAS Alarm Service
  • Europeesche
  • Unicé
  • Reaal

Tip! Ga je naar Cuba en heb je een reisverzekering van een van bovenstaande reisverzekeraars? Neem dan in ieder geval je zorgpas en een kopie van je reispolis mee. Je reisverzekeraar kan je aan een Engelstalige verklaring helpen. 

Cuba reisverzekering

Wanneer je reisverzekeraar niet erkend wordt of niet voldoende dekking biedt, dan dien je bij aankomst een Cubaanse reisverzekering af te sluiten. Dit geeft de Cubaanse autoriteiten de zekerheid dat je altijd verzekerd bent tegen eventuele medische kosten.

Tip! Reis nooit onverzekerd af naar Cuba. Ook al ben je van plan om een Cubaanse reisverzekering af te sluiten, zorg dan toch dat je over een Nederlandse reisverzekering beschikt. De reis naar Cuba is lang, en onderweg kan er van alles gebeuren (bijvoorbeeld met je bagage). De verzekering die je in Cuba afsluit, dekt deze schade niet. Je kunt in dit geval dus beter dubbel verzekerd zijn.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in reisverzekeringen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je reisverzekering. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
;