Contact

Reisverzekering fiets

Is mijn fiets verzekerd op vakantie?

Ga je op fietsvakantie en wil je dat je fiets goed verzekerd is, dan is een aanvulling op je reisverzekering vaak noodzakelijk. De meeste reisverzekeringen bieden standaard ‘slechts’ een dekking van 250 tot 400 euro per fiets. Als je fiets gestolen wordt of total loss raakt, is dit bedrag vaak niet voldoende om een nieuwe fiets te kopen. Lees alles over de reisverzekering fiets in onderstaand artikel.

Reisverzekering fiets in Nederland

Een reisverzekering dekt meestal alleen schade aan je fiets in het buitenland. Heb je een reisverzekering die ook dekking biedt in Nederland, dan geeft deze alleen dekking bij een verblijf met minimaal één overnachting. Een dagje uit in eigen land met de fiets is met de reisverzekering dus niet gedekt.

Aanvullende reisverzekering fiets

Enkele reisverzekeraars bieden de mogelijkheid om een aanvullende dekking voor je fiets af te sluiten. Hiermee kun je je fiets verzekeren tot een bedrag van maximaal 2.500 euro. Controleer altijd of de dekking per persoon of per polis is vastgesteld. Ga jij samen met je partner op fietsvakantie en heb je een dekking van 2.500 euro per polis, dan krijg je voor beide fietsen samen dus maximaal 2.500 euro vergoed.

Schade aan fiets en reisverzekering

Is je fiets beschadigd geraakt op vakantie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Deze kan je vertellen welke stappen je moet ondernemen en of je de fiets ter plekke mag laten repareren.

Let op: Neem altijd foto’s van de schade aan je fiets voor je deze laat repareren en bewaar het bonnetje van de fietsenmaker goed. Deze zaken heb je later nodig als bewijs wanneer je de schade gaat claimen bij je reisverzekering.

Fietsendiefstal reisverzekering fiets

Wordt je fiets gestolen in het buitenland, dan stelt de verzekeraar altijd als eis dat je hier aangifte van doet bij de politie. Het proces verbaal dat bij de aangifte wordt opgemaakt, heb je nodig als bewijs om de schade te claimen bij je verzekeraar.

Heb je vervangend vervoer nodig om weer terug naar je vakantieadres of naar je huis te komen? Neem dan eerst contact op met je reisverzekeraar. Deze kan je vertellen of zij de kosten van een bus, trein of taxi vergoeden. Sommige reisverzekeraars kunnen zelf vervangend vervoer voor je regelen. Hiervoor dien je contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Tip! Zorg dat je fiets in het buitenland altijd op slot staat en het liefst in een afgesloten ruimte, zoals een schuur of overdekte fietsenstalling. Een verzekeraar biedt namelijk alleen dekking als je zelf zorgvuldig met je fiets bent omgegaan.

Reisverzekeringen vergelijken?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken