Contact

Reisverzekering fotoapparatuur

Wat vergoedt de reisverzekering bij schade aan je fotoapparatuur?

Met de komst van de digitale fotografie is fotograferen met professionele kwaliteit voor bijna iedereen mogelijk geworden. Steeds meer mensen nemen dan ook tijdens hun vakantie dure spiegelreflexcamera’s en eventuele extra lenzen en andere randapparatuur mee. Maar is je fotoapparatuur eigenlijk wel goed verzekerd tijdens je vakantie? In dit artikel lees je welke dekking de reisverzekering biedt voor fotoapparatuur.

Vergoedingen fotoapparatuur lopen flink uiteen

Als je regelmatig dure fotoapparatuur meeneemt op vakantie, doe je er verstandig aan goed te kijken welke reisverzekering hiervoor de beste dekking biedt. Het maximumbedrag dat de reisverzekeraars vergoeden voor fotoapparatuur, loopt namelijk behoorlijk uiteen. Van alle standaard doorlopende reisverzekeringen biedt de Nederlanden van Nu de meeste uitgebreide dekking met 3.500 euro. Maar er zijn ook verzekeraars die slechts 300 of 500 euro vergoeden. Dit laatste is, zeker als je een spiegelreflexcamera hebt, bij lange na niet voldoende om je apparatuur te vervangen.

Let op: Het maximumbedrag dat de reisverzekeraars hanteren, geldt meestal voor foto- video- en computerapparatuur samen. Als je naast schade aan je fotocamera bijvoorbeeld ook schade hebt aan je tablet of videocamera, geldt het maximumbedrag dus vaak voor al deze schades samen.

Reisverzekering fotoapparatuur - Eigen risico

Let, als je reisverzekeringen gaat vergelijken, ook goed op het eigen risico dat de verzekeraar hanteert. De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico van 50 of 100 euro. Dit betekent dat je bij schade aan je fotoapparatuur de eerste 50 of 100 euro zelf betaalt. Maar er zijn ook verzekeringen die geen eigen risico hanteren.

Reisverzekering en schade aan je fotoapparatuur

Om schade aan je fotoapparatuur te claimen, vul je het schadeformulier van je verzekeraar in. Dit formulier downloadt je op de website van de verzekeraar, maar je kunt het ook telefonisch aanvragen. Daarnaast is het belangrijk een kopie mee te sturen van het aankoopbewijs. Zo kun je aantonen hoeveel je hebt betaald voor de camera.

Tip! Ook als je camera onbruikbaar is geworden, is het belangrijk deze niet weg te gooien. Bewaar de camera altijd totdat je een schadevergoeding hebt ontvangen van je reisverzekeraar. Het kan zijn dat de verzekeraar de camera nog wil zien om de schade goed te kunnen beoordelen.

Fotoapparatuur gestolen en de reisverzekering

Is de camera gestolen? Doe dan direct aangifte bij de politie op je vakantiebestemming. Het proces-verbaal dat je krijgt, heb je namelijk nodig om de diefstal te kunnen claimen bij je reisverzekering. Je stuurt het proces-verbaal in dit geval samen met het ingevulde schadeformulier op naar je verzekeraar.

Zodra de verzekeraar heeft besloten of je een schadevergoeding krijgt en welk bedrag zij uitkeert, krijg je hiervan een schriftelijk bevestiging. Ook als de claim wordt afgewezen, zal de verzekeraar je hierover berichten.

Bespaar eenvoudig op je reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken