Reisverzekering

Reisverzekering hulpverlening buitenland

Wat valt onder de dekking kosten voor hulpverlening buitenland?

Bij noodsituaties in het buitenland is het verstandig om contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekering. De centrale kan je helpen door bijvoorbeeld een garantstelling te geven voor medische kosten als je in het buitenland naar het ziekenhuis moet of om vervoer te regelen bij het voortijdig afbreken van de vakantie in geval van nood.

Reisverzekering en hulpverlening in het buitenland

De kosten die de alarmcentrale hiervoor moet maken, vallen onder de dekking ‘kosten voor hulpverlening in het buitenland’. De kosten voor de hulpverlening zijn meestal tot de kostprijs gedekt, maar dat is niet altijd het geval. In de voorwaarden van je kort- of doorlopende reisverzekering zie je of de kosten voor hulpverlening volledig worden vergoed.

Je kunt een beroep doen op hulpverlening bij je reisverzekeraar in onder meer de volgende gevallen:

  • Ziekte, ongeval of vermissing van de verzekerde
  • Overlijden van de verzekerde
  • Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meeverzekerde familieleden van de verzekerde
  • Ziekte, ongeval of overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
  • Schade aan je eigendommen in Nederland, bijvoorbeeld als er brand is geweest in je huis, waardoor je je reis vroegtijdig af moet breken.
  • Oponthoud tijdens de reis. Bijvoorbeeld als je door een calamiteit in het vakantieland je terugvlucht dreigt te missen.
  • Als het hotel waar je verblijft, failliet gaat tijdens je verblijf.

Verder biedt de alarmcentrale van de reisverzekering hulp bij bijvoorbeeld autopech, aanrijdingen, ziekte of diefstal.

Ook kosten voor extra verblijf bij een ongeval of voor reddingsacties worden vaak vergoed door de reisverzekering. Dergelijke kosten vallen onder de rubriek buitengewone kosten. Bij sommige verzekeringen zijn buitengewone kosten en hulpverlening samengevoegd in één dekkingscategorie.

Tip! Heb je autopech in het buitenland? Raadpleeg dan het artikel Reisverzekering autopech buitenland.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten