Contact

Reisverzekering huurauto

Waarop letten bij reisverzekering huurauto?

Veel mensen maken tijdens hun vakantie in het buitenland gebruik van een huurauto. Wat veel mensen echter niet weten, is dat zelfs de beste kort- of doorlopende reisverzekering niet alle schade dekt. Diefstal van of schade aan de huurauto, opgelopen door een ongeluk, valt bijvoorbeeld niet onder de dekking van je reisverzekering.

Om ervoor te zorgen dat je toch verzekerd rondrijdt, is het verstandig om bij het huren van een auto een verzekering af te sluiten. Maar houd goed in de gaten wat verzekeringen precies dekken, want ze kunnen onderling sterk verschillen. Soms hebben verzekeringen in het buitenland dezelfde naam, maar totaal verschillende voorwaarden. Een extreem voorbeeld hiervan zijn de Verenigde Staten: hier kunnen de dekking en voorwaarden van een verzekering zelfs per staat verschillen. Kijk voordat je een verzekering bij je huurauto afsluit dus goed wat de verzekering precies inhoudt.

Tip! Bij de meeste autoverhuurders zitten de verplichte verzekeringen in de huurprijs inbegrepen. Maar sommige (vaak lokale) aanbieders bieden een prijs waar geen verzekering bij inbegrepen zit. Informeer daarom bij de verhuurder welke verzekeringen er automatisch aan de huur verbonden zijn.

Schade huurauto reisverzekering

Huur je een auto binnen de Europese Unie (EU)? Dan ben je verplicht om een WA-verzekering (liability insurance) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die de je aan derden toebrengt bij een ongeluk.

Tip! Controleer bij het huren van een auto in het buitenland de maximale dekking van de WA-verzekering. In sommige landen, zoals Griekenland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, ligt de dekking ver onder de Nederlandse standaard van vijf miljoen euro. Ben je dan betrokken bij een ongeval, dan kun je te maken krijgen met langdurende juridische procedures en enorme schadeclaims. Het is in dat geval dus verstandig om de dekking aan te vullen.

Ook een diefstalverzekering (theft protection) is doorgaans verplicht, net als een casco verzekering (Collision Damage Waiver, ook wel CDW). De diefstalverzekering zorgt ervoor dat de schade door diefstal van (delen van) de auto gedekt is. De CDW dekt schade aan de huurauto door vandalisme of bij een ongeval met een ander voertuig op de openbare weg.

Tip! Wees er bij het ondertekenen van het contract zeker van dat de namen van alle mogelijke chauffeurs vermeld staan. Alleen dan rijdt iedereen verzekerd in de huurauto rond.

Huurauto verzekering buitenland

Ben je van plan om een auto in het buitenland te huren? Kijk dan goed of alle verplichte verzekeringen standaard bij de huurprijs inbegrepen zitten. Soms lijkt de huurprijs van een buitenlandse aanbieder erg voordelig, maar wanneer de verplichte verzekeringen er niet in zijn opgenomen, ben je alsnog duurder uit. Vooral bij lokale aanbieders kunnen de tarieven laag zijn doordat verzekeringen ontbreken.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;