Contact

Reisverzekering kind

Zijn kinderen automatisch meeverzekerd op de reisverzekering?

Kinderen zijn niet zomaar meeverzekerd op je reisverzekering. Als je kinderen wilt bijschrijven moet je dit melden bij je verzekeraar. Ook kun je bij het afsluiten van de reisverzekering het aantal kinderen en de geboortedata opgeven. Zij worden dan wel direct meeverzekerd. Alles over reisverzekering kind lees je in onderstaand artikel.

Doorlopende reisverzekering kind

Bij sommige doorlopende reisverzekeringen zijn inwonende kinderen wel automatisch meeverzekerd, maar omdat dit niet altijd het geval is, kun je dit het beste even controleren in de voorwaarden van je reisverzekering.

Kosten reisverzekering kinderen

Kinderen tot 5 jaar zijn bij de meeste reisverzekeraars gratis meeverzekerd. Wanneer de kinderen ouder zijn, moet bij een kortlopende verzekering wel een extra bedrag betaalt worden om hen mee te verzekeren.

Bij een doorlopende reisverzekering mag je soms je ouderen kinderen gratis meeverzekeren, mits ze bij je inwonen. Het is verstandig de voorwaarden van je reisverzekeraar hierop na te slaan.

Reisverzekering kind bij zelfstandige vakantie

Gaat je kind zelfstandig op vakantie, bijvoorbeeld voor een zomerkamp of jongerenvakantie? Dan kun je als ouder een reisverzekering voor het kind afsluiten. Je kind is dan de verzekerde en jij bent de verzekeringnemer. Dit betekent ook dat de verzekeraar de premie bij jou als ouder in rekening zal brengen. Als je dit wilt regelen kun je contact opnemen met ons Service Team.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;