Contact

Reisverzekering laptop

Waarop letten bij reisverzekering laptop?

Steeds meer vakantiegangers nemen hun laptop mee op reis, zowel op zakenreis als tijdens een privévakantie. Mocht je laptop op vakantie kwijtraken of gestolen worden, dan biedt een reisverzekering dekking. Maar de vergoedingen die reisverzekeraars uitkeren bij verlies of diefstal van een laptop verschillen enorm en zijn lang niet altijd toereikend.

Voorwaarden reisverzekering laptop

Ga je op vakantie en ben je van plan om je laptop mee te nemen? Kijk dan in de voorwaarden van je reisverzekering wat de maximale dekking van je laptop is. Heb je bijvoorbeeld een splinternieuwe dure laptop en dekt je doorlopende reisverzekering maximaal 200 euro, dan kun je overwegen om je doorlopende reisverzekering uit te breiden. Bij de meeste reisverzekeraars is het namelijk mogelijk om de dekking voor je laptop en overige elektronica uit te breiden of kun je zelfs een speciale laptopverzekering afsluiten. Mocht er iets met je laptop gebeuren, dan krijg je met zo’n verzekering een hoger bedrag uitgekeerd. Breid je je doorlopende reisverzekering uit met een dekking voor de laptop, dan neemt wel de premie van deze doorlopende reisverzekering toe.

Let op: de meeste reisverzekeraars vergoeden op basis van dagwaarde. Dit houdt in dat ze kijken naar de waarde van je laptop op het moment van diefstal/beschadiging, en niet naar het aankoopbedrag. Ga je op vakantie en neem je een oude laptop mee? Dan is het dus in de meeste gevallen niet de moeite waard om je aanvullend te verzekeren.

Reisverzekering laptop – Schade

Bij reisverzekeringen zijn laptops niet verzekerd tegen beschadiging door slijtage, deuken, krassen en schrammen. De meeste reisverzekeringen bieden wel dekking tegen verlies en diefstal van je laptop. Wil je aanspraak maken op een schadevergoeding? Dan heeft je reisverzekeraar hier een bewijs van verlies/diefstal nodig. Een afschrift van een proces-verbaal of bewijs van aangifte en nota’s kunnen in dit geval als bewijs dienen. Informeer bij je reisverzekeraar wat nog meer als bewijsmiddel kan dienen wanneer je niet over een van deze documenten beschikt.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;