Klantenservice
Reisverzekering

Reisverzekering medische kosten

Is het slim om medische zorg in het buitenland te verzekeren via een reisverzekering?

Als je op vakantie gaat en je krijgt een ongeluk of moet naar de dokter, dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Sommige reisverzekeringen bieden een aparte dekking voor medische kosten. Veel mensen vragen zich af of ze met zo’n dekking niet dubbel verzekerd zijn, omdat ze toch ook al een reisverzekering hebben.

Medische zorg reisverzekering

De Zorgverzekeringswet bepaalt dat de basiszorgverzekering voor iedere verzekerde wereldwijd de kosten voor spoedeisende hulp moet dekken. In de meeste gevallen krijg je maximaal het bedrag vergoed dat in Nederland gangbaar is voor de behandeling. Controleer dus altijd goed hoe dit zit bij je zorgverzekering en of het kostenniveau voor medische behandelingen in het land waar je naartoe reist niet hoger ligt dan in Nederland.

Is dit laatste wel het geval en wordt door je zorgverzekering maximaal het Nederlandse tarief vergoed, dan kan het verstandig zijn om een medische dekking bij je kort- of doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Ook als de medische hulp die je krijgt niet-spoedeisend is, heb je in principe geen recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Indien mogelijk, is het altijd verstandig eerst contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor je een behandeling ondergaat. Als je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering hebt, kan het zo zijn dat bepaalde niet-spoedeisende behandelingen in het buitenland wel vergoed worden.

Medische kosten reisverzekering – Eigen risico

Het kan ook verstandig zijn medische kosten in je reisverzekering mee te verzekeren als je een hoog eigen risico hebt bij je zorgverzekering. Heb je gekozen voor een hoog vrijwillig eigen risico dan zul je in bij medische hulp in het buitenland immers een groot deel van de zorgkosten zelf moeten betalen. Door een medische dekking bij de reisverzekering af te sluiten, voorkom je onverwacht hoge kosten tijdens de vakantie. Voor medische kosten bij de reisverzekering geldt namelijk geen eigen risico.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken
;