Contact

Reisverzekering met pechhulp

Waarom reisverzekering met pechhulp?

Voor wie met de auto op vakantie gaat, is een goede kort- of doorlopende reisverzekering met pechhulp heel belangrijk. Met deze verzekering ben je tijdens de vakantie verzekerd mocht je onderweg met autopech te maken krijgen.

Voordeel reisverzekering met pechhulp

Maakt pechhulp onderdeel uit van je reisverzekering en kom je met autopech langs de weg te staan, dan kun je gebruikmaken van de pechhulpservice vanuit de verzekering. Deze zal je auto ter plekke proberen te repareren. Lukt dat niet, dan word je doorgestuurd naar een garage. Afhankelijk van de precieze voorwaarden van de pechhulpdekking kun je aanspraak maken op vervangend vervoer als je auto niet direct gerepareerd kan worden. Op die manier kun je je reis toch nog gewoon vervolgen.

Pechhulp reisverzekering vergelijken

Een dekking voor pechhulp kun je niet alleen bij je reisverzekering, maar ook bij je autoverzekering afsluiten. Het is verstandig je autoverzekering eens tegen het licht te houden om te kijken of je wellicht al voor pechhulp verzekerd bent. Is dat het geval, dan hoef je pechhulp niet meer via de reisverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd raakt en onnodig teveel premie betaalt.

Heb je een autoverzekering met pechhulp en ben je van plan met de auto naar het buitenland te gaan, let dan wel goed op het dekkingsgebied van de pechhulpverzekering. Meestal worden twee dekkingsgebieden onderscheiden: Nederland of buitenland. Bij die laatste ben je zowel in Nederland als daarbuiten verzekerd. Ben je alleen in Nederland verzekerd, dan kan het raadzaam zijn het dekkingsgebied uit te breiden naar pechhulp buitenland.

Autopech, wat te doen?

Er zijn veel soorten autopech. Het meest voorkomend zijn volgens de ANWB: een oververhitte motor, een lekke band of klapband, defecte remmen, elektrische storingen en overige motorproblemen. Pech onderweg kan tot gevaarlijke situaties leiden. Verschillende landen hebben verschillende verkeersregels in het buitenland, ook als het gaat om de handelingen die je uitvoert bij pech onderweg. Zorg dat je hiervan voor vertrek op de hoogte bent.

Reisverzekeringen vergelijken?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken