Contact

Reisverzekering vervangend vervoer

Zit vervangend vervoer standaard in je reisverzekering? 

Ga je op vakantie met de auto of camper? Dan bestaat de kans dat je in het buitenland autopech of een ongeluk krijgt of dat je auto wordt gestolen. Bij veel reisverzekeringen zit vervangend vervoer niet standaard in de dekking van de reisverzekering, maar je kunt wel een aanvullende dekking afsluiten. Lees alles over de reisverzekering met vervangend vervoer in onderstaand artikel.

Aanvullende reisverzekering met vervangend vervoer 

Bij een klein aantal verzekeraars biedt de standaard kort- en doorlopende reisverzekering dekking voor pech in het buitenland. Pechhulp, reparatie en vervangend vervoer vallen dus automatisch binnen de dekking. Maar bij de meeste verzekeraars moet je een aanvullende verzekering afsluiten voor vervangend vervoer of voor reparatiekosten voor het voertuig in het buitenland. Hiervoor betaal je een extra bedrag bovenop je premie, variërend van ongeveer 1,30 euro tot 2,50 euro per maand. 

Dekking vervangend vervoer buitenland

Kies je voor een reisverzekering met dekking voor vervangend vervoer, dan bieden de meeste verzekeraars de volgende dekking:

  • Pechhulp langs de weg
  • Het verslepen van de auto naar de dichtstbijzijnde garage als dit nodig is
  • Het vernietigen van de auto als deze niet meer gerepareerd kan worden
  • Verzendkosten voor onderdelen die niet in de garage beschikbaar zijn
  • Vervangend vervoer als de auto niet binnen 2 dagen te repareren is. Soms regelt de verzekeraar vervangend vervoer, maar meestal kun je de kosten voor een huurauto declareren. Het vervangend vervoer moet vergelijkbaar zijn met je eigen auto
  • Kosten voor de overnachting als je moet wachten tot de auto is gerepareerd. Deze vergoeding varieert van 50 euro per persoon per nacht tot 100 euro per persoon per nacht
  • Vervangende tent of caravan als deze kapot gaat of gestolen wordt. Ook hiervoor geldt dat de vervangende tent of caravan vergelijkbaar moet zijn met je eigen tent of caravan.
  • Soms biedt de verzekering ook dekking voor vervangend vervoer als je een paar dagen voor je vakantie autopech hebt

Per verzekeraar kan de dekking verschillen, dus controleer de voorwaarden altijd goed voordat je een reisverzekering afsluit. 

Tip! De reisverzekeraar vergoedt de kosten alleen nadat zij toestemming voor de kosten heeft gegeven. Bel daarom altijd het alarmnummer van de verzekeraar als er iets aan de hand is. 

Reisverzekering vervangend vervoer altijd nodig?

Een reisverzekering met vervangend vervoer heb je niet altijd nodig. Soms kun je ook een autoverzekering afsluiten met voldoende dekking voor pech in het buitenland en dan is het zonde om je dubbel te verzekeren. Op de pagina 'Dekking auto in het buitenland' vind je alle informatie over pechhulp in het buitenland en andere zaken waar je aan moet denken als je met de auto op vakantie gaat.

Tip! Vergeet niet je groene kaart mee te nemen op vakantie. Hierop staan de verzekeringsgegevens van je auto, zodat je in het buitenland kunt aantonen dat je verzekerd bent. 

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken