Contact

Overlijden familielid tijdens vakantie

Wat vergoedt je reisverzekering bij overlijden familielid?

Als je tijdens je vakantie ineens een telefoontje krijgt met de mededeling dat een familielid is overleden, wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk terug naar huis. Maar vergoedt je reisverzekering de kosten voor een vervroegde terugkeer naar huis? Lees alles over je reisverzekering overlijden familielid in onderstaand artikel.

Reisverzekering overlijden - Familieleden

Zowel een kort- als doorlopende reisverzekering vergoedt bij het overlijden van 1e en 2e graads familieleden de kosten die nodig zijn om terug te keren naar huis. Voorwaarde hierbij is dat het overlijden niet te voorzien was toen je op reis ging. Was je oma bijvoorbeeld al ernstig ziek toen je vertrok, dan vergoedt je reisverzekering de terugreis niet.

Wie zijn 1e en 2e graads familieleden?

Reisverzekeraars verstaan onder je 1e graads familieleden:

  • Je partner*
  • Je kinderen (adoptie-, pleeg- en stiefkinderen horen hier ook bij)
  • Je ouders (adoptie- en pleegouders horen hier ook bij)
  • Je schoonouders*
  • Je schoondochters en -zonen*

Onder 2e graads familieleden verstaat de reisverzekeraar:

  • Je broers en zussen (stiefzussen en –broers horen hier ook bij)
  • Je kleinkinderen
  • Je grootouders
  • Je schoonzussen en zwagers*

*Dit geldt alleen als je getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract hebt.

Reisverzekering overlijden - Overige familieleden

Bij overlijden van andere familieleden, zoals ooms en tantes, vergoedt je reisverzekering de terugkeer naar huis dus niet. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het overlijden van een vriend(in) of je zakenpartner. Je kunt bij sommige reisverzekeringen, tegen betaling van een hogere premie, wel extra personen bijschrijven op de polis. Informeer hiervoor bij je reisverzekeraar naar de mogelijkheden.

Annuleringsverzekering bij overlijden

Bij overlijden van een familielid tijdens je vakantie krijg je natuurlijk met meer kosten te maken dan alleen voor de vervroegde terugkeer naar huis. Je hebt bijvoorbeeld alle overnachtingen en je ticket voor de oorspronkelijke terugvlucht al betaald. Deze kosten vallen niet onder je reisverzekering, maar onder de annuleringsverzekering. Dit geldt ook voor de annuleringskosten die je betaalt als je de vakantie voor vertrek annuleert omdat een familielid overlijdt.

Bespaar nu eenvoudig op je reisverzekering!Vergelijk het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;