Contact

Reisverzekering Rusland

Waarop letten bij reisverzekering Rusland?

Heb je een reisje naar Rusland op de planning staan? Dan weet je vast dat je een visum nodig hebt. Zonder een visum kom je Rusland namelijk niet in. Maar wat veel Nederlanders niet weten, is dat Rusland een uitzonderlijke aanvullende eis stelt. Bij het aanvragen van een visum moet je namelijk kunnen aantonen dat je tijdens je verblijf in Rusland verzekerd bent tegen ziektekosten. Mocht je dit niet kunnen bewijzen, dan krijg je geen visum en kom je Rusland niet binnen. Een zorgverzekering biedt alleen maar dekking tegen kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland en is dus niet volledig genoeg om een visum te krijgen. Daarom moet je je aanvullend verzekeren via een reisverzekering.

Ruslandverklaring zorgverzekering

Een bewijs dat je wel tegen medische kosten verzekerd bent, is een kort- of doorlopende reisverzekering met een dekking voor medische kosten. Dekking voor medische kosten valt echter normaal gesproken niet onder de standaarddekking van een reisverzekering. Deze moet je daarom aanvullend afsluiten.

Ben je van plan om een visum voor Rusland aan te vragen en heb je een dekking voor medische kosten? Zorg dan dat je over een Engelstalige verklaring van je reisverzekeraar beschikt. Deze kun je bij je verzekeraar opvragen. Zorg dat je deze verklaring ook op zak hebt wanneer je in Rusland verblijft.

Tip! Kijk goed naar de looptijd van je reisverzekering. Deze moet minimaal gelijk zijn aan de visumperiode.

Reisverzekering Rusland afsluiten

Zoek je een reisverzekering die medische kosten dekt? Zorg dan dat je ‘dekking geneeskundige kosten’ hebt aangevinkt. Alle reisverzekeraars en –verzekeringen die medische kosten dekken worden dan weergegeven. Zo kun je een goede vergelijking maken en een goedkope reisverzekering kiezen die aansluit bij jouw wensen. Deze kun je direct online afsluiten.

Tip! Beschik je over een doorlopende reisverzekering zonder dekking voor medische kosten? Informeer dan bij je verzekeraar naar de mogelijkheden om je doorlopende reisverzekering uit te breiden, zodat je medische kosten vergoed worden.

Zorgkosten verzekeren Rusland

In plaats van voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten te kiezen, kun je ook je zorgverzekering uitbreiden. Het basispakket van een zorgverzekering biedt namelijk alleen maar dekking tegen spoedeisende hulp in het buitenland. Wanneer je je zorgverzekering uitbreidt met een aanvullende dekking tegen ziektekosten in het buitenland, kom je wel in aanmerking voor een visum.

Tip! Beschik je niet over een doorlopende reisverzekering of zorgverzekering die voldoende dekking biedt om een visum aan te vragen. Ga dan doorlopende reisverzekeringen en je aanvullende zorgverzekering vergelijken, zodat je zelf de goedkoopste verzekering kunt afsluiten.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
;