Contact

Reisverzekering samengestelde reis

Waarop letten bij reisverzekering samengestelde reis?

Steeds meer Nederlanders stellen tegenwoordig zelf hun reis samen. Dit is via internet steeds gemakkelijker te regelen, omdat er talloze vergelijkingssites zijn voor goedkope vliegtickets, hotels, huurauto’s e.d. Maar wat nu als je zelf een reis samenstelt en je vlucht wordt geannuleerd. Vergoedt je reisverzekering en/of annuleringsverzekering dan ook de annulering van het hotel en de huurauto?

Annuleringsdekking bij samengestelde reis

De dekking voor samengestelde reizen verschilt per verzekeraar. Heb je een kort- of doorlopende reisverzekering met een uitbreiding voor annulering? Of een losse annuleringsverzekering? Dan worden bij een annulering van één van de onderdelen van de samengestelde reis meestal ook de annuleringskosten voor de andere onderdelen vergoed. Dit betekent dus dat je de annuleringskosten voor het hotel en de huurauto vergoedt krijgt, als de vliegreis niet doorgaat. Waar je wel op moet letten is dat sommige verzekeraars een vast maximumbedrag hanteren voor de hele reis, terwijl anderen aparte maximumbedragen rekenen voor de verschillende onderdelen.

Let op: De meeste verzekeraars bieden deze dekking alleen als een onderdeel uit je samengestelde reis wordt geannuleerd wegens bijvoorbeeld natuurlijk geweld of onlusten in het land waar je naartoe reist.

Samengestelde reis aanpassen bij annulering

Als één van de onderdelen van je reis wordt geannuleerd, kun je er natuurlijk ook voor kiezen de reis alsnog in aangepaste vorm door te laten gaan. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw vliegticket boeken en proberen je hotelovernachting en de huurauto om te boeken. Enkele verzekeraars vergoeden in dit geval de kosten die komen kijken bij het omboeken.

Bespaar op je reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;