Contact

Verzekering stage buitenland

Wat vergoedt je reisverzekering bij een stage of studeren in het buitenland?


Verzekering stage buitenland

Stagelopen of studeren in het buitenland is een unieke ervaring die bovendien indrukwekkend op je cv staat. Voordat je naar het buitenland vertrekt moet je natuurlijk wel het nodige regelen. Bijvoorbeeld een goede doorlopende reisverzekering. Zo ben je ook tijdens je studie of stage in het buitenland verzekerd tegen diefstal, ziekte of een ongeval. In dit artikel lees je precies wat je verzekering wel en niet vergoedt bij een studie of stage in het buitenland.

Welke verzekering voor stage buitenland?

Vertrek je binnenkort naar het buitenland voor een studie of stage? Neem dan je reisverzekering goed onder de loep. In de polisvoorwaarden staat namelijk of jouw reisverzekering dekking biedt bij een stage of studie in het buitenland. Als dit het geval is, vergoedt je reisverzekering schade aan je spullen en bijvoorbeeld kosten als je eerder naar huis moet vanwege een overlijden of ziekte van een familielid. Een kortlopende reisverzekering dekt vaak geen schades tijdens een studie of stage in het buitenland. Een doorlopende reisverzekering doet dit in veel gevallen wel.

Tip! Heb je nog geen reisverzekering? Dan is een doorlopende reisverzekering afsluiten voor je studie of stage in het buitenland wel zo verstandig. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je in het buitenland met ziekte, diefstal of een ongeval te maken krijgt

3 Tips verzekering studeren of stage buitenland

  1. Kies het juiste dekkingsgebied. Ga je studeren of stagelopen binnen Europa? Dan is een reisverzekering met Europadekking voldoende. Als je buiten de EU gaat studeren heb je een reisverzekering met werelddekking nodig.
  2. Check hoe je medische kosten verzekerd zijn. Als je ziek wordt of bijvoorbeeld een ongeval krijgt in het buitenland, moet je wel weten welke verzekering de schade dekt. Vaak dekt je reisverzekering dit, maar soms heb je een zorgverzekering voor het buitenland nodig.
  3. Check de maximumduur van je reisverzekering. In de polisvoorwaarden van je reisverzekering staat hoeveel dagen achtereen je reisverzekering maximaal geldig is bij een studie of stage in het buitenland.

Tip! Tijdens je verzekeringen vergelijken op Geld.nl  kun je in aangeven hoeveel dagen je maximaal aaneengesloten op reis wilt kunnen met de reisverzekering. Je krijgt dan direct alle verzekeringen te zien waarmee je minimaal deze periode of langer op vakantie kunt.

Verzekering en werken naast studie of stage buitenland

Ga je naast je studie of stage in het buitenland ook betaald werk verrichten? Dan heb je vaak een zakelijke reisverzekering nodig. Dit geldt ook als je alleen een bijbaantje hebt in het buitenland. Op Geld.nl kun je helaas geen zakelijke reisverzekering afsluiten.

Vind de beste en goedkoopste reisverzekering voor je stageOp Geld.nl vergelijk je reisverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je altijd de beste én goedkoopste reisverzekering voor jouw studie of stage in het buitenland.Reisverzekering vergelijken