Klantenservice
Reisverzekering

Verzekering stage buitenland

Biedt mijn reisverzekering dekking bij een stage in het buitenland?

Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld voor een stage, kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Echter geldt de dekking van een reisverzekering bij sommige verzekeraars niet wanneer je gaat werken of stage lopen in het buitenland. Je kunt in de voorwaarden van je reisverzekering controleren of jouw reisverzekering ook geldt als je in het buitenland stage loopt.

Reisverzekering stage buitenland afsluiten

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten voor je stage in het buitenland? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de maximale reisduur. Dit zijn het aantal dagen dat je maximaal aaneengesloten op reis kunt met de reisverzekering. Als je langer reist, vervalt de dekking van je verzekering.

Bij de meeste verzekeraars is de maximale reisduur 60 dagen. Dat is vaak niet lang genoeg voor een stage. Gelukkig bestaan er ook verzekering die zijn ingesteld op een langer verblijf. Dit zijn bijvoorbeeld de Lang Op Reis verzekering van de Europeesche waarmee je 720 dagen aaneengesloten op reis kunt of de Globetrotterverzekering van Allianz Global Assistance, waarmee je maximaal 365 dagen aaneengesloten op reis kunt.

Tip! Ga je je reisverzekering vergelijken via Geld.nl dan kun je in de vergelijkingsmodule aangeven hoeveel dagen je maximaal aaneengesloten op reis wilt kunnen met de verzekering. Je krijgt dan direct alle verzekeringen te zien waarmee je minimaal deze periode of langer op vakantie kunt.

Reisverzekering stage - Hoeveel bagage?

Als je voor een langere tijd in het buitenland verblijft, zoals bij een stage, dan heb je vaak ook meer bagage bij je dan op een gewone vakantie. Houd hier ook rekening mee. Aan de bagagedekking van de reisverzekering is vaak een maximumbedrag gekoppeld. Het is belangrijk dat dit maximumbedrag niet lager is dan de waarde van je bagage. Anders krijg je niet je volledige bagage vergoed als deze gestolen wordt of kwijtraakt.

Reisverzekering stage buitenland - Tussentijds terug naar Nederland?

Reis je tijdens je stage nog terug naar Nederland, bijvoorbeeld voor familiebezoek, controleer dan of dit ook is meeverzekerd en hoe vaak je dan terug mag reizen. Bij veel verzekeraars is bij één terugreis naar Nederland je reisverzekering gewoon geldig. Je kunt dit vinden in de voorwaarden van de reisverzekering.

Stage verzekering - Denk ook aan je zorgverzekering!

Als je in het buitenland stage gaat lopen, kan dit ook gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Ga je langer dan 3 maanden in het buitenland werken, dan moet je in sommige gevallen een zorgverzekering afsluiten in je het land waar je gaat werken. Lees hier meer over in het artikel: Zorgverzekering en werken in het buitenland.

Tip! Als je toch bezig bent, check dan direct je studenten zorgverzekering. Door even snel te vergelijken zie je of en hoeveel je hierop kunt besparen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;