Contact

Reisverzekering telefoon kapot

Telefoon kapot, wat vergoedt je reisverzekering?

Laat je tijdens je vakantie je telefoon vallen, dan vergoedt de reisverzekering in veel gevallen de schade. Voorwaarde is wel dat de schade per ongeluk is ontstaan en niet met opzet. Alles wat je moet weten over telefoon gevallen verzekering lees je in onderstaand artikel.

Telefoon gevallen verzekering - Maximumbedrag

Elke reisverzekeraar hanteert een maximumbedrag voor schades aan je telefoon. Dit verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal rond de 300 euro. Je betaalt bij de meeste verzekeraars echter wel een eigen risico van 50 of 100 euro. Als je telefoon niet meer gerepareerd kan worden en je moet een nieuwe kopen, dan betaal je de eerste 50 of 100 euro dus zelf. Dit geldt ook voor reparaties.

Let op: Uit onderzoek van Geld.nl blijkt dat reisverzekeringen vaak onvoldoende dekking bieden voor smartphones. Meer hierover en wat je kunt doen om je smartphone wel goed te verzekeren, lees je in het artikel ‘Reisverzekering smartphone’.

Reisverzekering telefoon kapot - Direct melden bij verzekeraar

Meld de schade aan je telefoon zo snel mogelijk bij je verzekeraar. De medewerkers van de klantenservice vertellen je of je de telefoon mag laten repareren of een nieuwe mag kopen.

Om het geld voor de reparatie of nieuwe telefoon terug te krijgen van je verzekeraar, moet je een schadeformulier invullen. Maak ook een kopie van het aankoopbewijs of de reparatienota en stuur dit samen met het schadeformulier op naar de verzekeraar. Op basis hiervan bepaalt de verzekeraar of ze de schade vergoedt en welk bedrag ze uitkeert. Je krijgt hiervan altijd schriftelijk bericht.

Let op: Gooi je kapotte telefoon niet weg, ook niet als deze niet meer te repareren is. Soms wil de verzekeraar namelijk je telefoon nog even zien om de schade goed te kunnen beoordelen.

Reisverzekeringen vergelijken?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken