Contact

Reisverzekering Thailand

Waarop letten bij reisverzekering Thailand?

Als je naar Thailand reist, heb je in elk geval een reisverzekering met werelddekking nodig. In dit artikel lees je waar je nog meer op moet letten als je een reisverzekering zoekt voor je reis naar Thailand.

Reisverzekering Thailand - Kortlopend of doorlopend?

Eén van de eerste keuzes waar je voor komt te staan is of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt. Wanneer je naar een land buiten Europa reist, zoals Thailand, is een doorlopende reisverzekering al voordeliger als je 21 dagen of langer wegblijft. Blijf je minder lang in Thailand, maar ga je naast deze reis nog twee keer of meer in hetzelfde jaar naar het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering vaak ook voordeliger.

Reis je behalve naar Thailand de rest van het jaar niet meer buiten Europa? Dan kun je bovenop je goedkoopste doorlopende reisverzekering voor Europa ook eenmalig een werelddekking afsluiten bij sommige verzekeraars. Dit is soms goedkoper dan een werelddekking voor het hele jaar afsluiten. Informeer hiernaar bij je reisverzekeraar.

Reisverzekering Thailand - Medische kosten meeverzekeren?

Bovenop je standaard reisverzekering bieden verzekeraars verschillende aanvullende dekkingen aan. Zo kun je je extra verzekeren voor medische kosten. Bekijk echter kritisch of je deze aanvulling echt nodig hebt. Je Nederlandse basiszorgverzekering vergoedt namelijk al alle kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland tot aan het bedrag wat de behandelingen in Nederland zouden kosten. Omdat de medische kosten in Thailand een stuk lager liggen dan in Nederland, is deze dekking voor spoedeisende hulp vaak toereikend.

Wil je in Thailand ook verzekerd zijn voor niet-spoedeisende medische hulp? Dan kan een aanvullende dekking bij je reisverzekering uitkomst bieden. Als je echter al een aanvullende zorgverzekering hebt die zorg in het buitenland vergoedt, is dit vaak niet nodig. In de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering vind je precies wat deze wel en niet vergoedt.

Reisverzekering Thailand, vergeet je annuleringsverzekering niet!

Een reis naar een ver land, zoals Thailand, kost behoorlijk wat geld. Het is daarom verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de kosten als je onverwachts toch niet op reis kunt gaan of wanneer je de reis voortijdig moet onderbreken.

Let op: Een annuleringsverzekering vergoedt alleen de kosten als de reis om zeer specifieke redenen niet door kan gaan. In het artikel ‘Dekking annuleringsverzekering’ lees je in welke gevallen de annuleringsverzekering dekking biedt.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;