Contact

Reisverzekering Nederland

Heb je een reisverzekering nodig voor een vakantie in Nederland?

Heb je dit jaar geen zin in drukke vliegvelden, vertraagde vluchten of lange autoritten? Dan is een zorgeloze vakantie in eigen land een goed idee. Ook als je in Nederland op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten soms een verstandige keuze. Want hoewel je zorgverzekering bijvoorbeeld ook medische kosten tijdens je vakantie vergoedt, ben je met een reisverzekering ook beschermd tegen diefstal of beschadiging van je bagage. In dit artikel lees je precies of een reisverzekering voor een vakantie in Nederland in jouw situatie nodig is

Reisverzekering nodig in Nederland?

Ook op vakantie in Nederland krijg je soms te maken met onverwachte gebeurtenissen. Denk aan ziekte of een ongeval, diefstal van je bagage of pech met je auto. Veel van dit soort zaken zijn gedekt op verzekeringen die je al hebt. Bijvoorbeeld:

  • Je breekt je enkel als je op je vakantieadres uit de caravan stapt. Je eigen zorgverzekering vergoedt je behandeling(en) op de eerste hulp en/of in het ziekenhuis.
  • Je bagage wordt gestolen uit een goed afgesloten caravan of vakantiehuisje én er is sprake van braakschade. Vaak vergoedt je inboedelverzekering de schade. Let op: lees de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering goed na. Soms geldt er een maximumvergoeding voor diefstal tijdens een vakantie.
  • Wordt je bagage op een andere plek gestolen, bijvoorbeeld in de trein? Dan vergoedt je inboedelverzekering de schade als je een buitenshuisverzekering hebt.
  • Je kampeerspullen worden uit je auto gestolen. Je autoverzekering vergoedt dit meestal. Je moet dan wel een WA+ beperkt casco of allrisk dekking hebben en er moet braakschade aan de auto zijn.

Annuleringsverzekering in Nederland

Als je veel uitgebreide verzekeringen hebt, is een reisverzekering in Nederland dus overbodig. Een annuleringsverzekering is wel handig, bijvoorbeeld als je je reis binnen Nederland onverwacht moet annuleren of afbreken

Waarom reisverzekering in Nederland?

Soms krijg je te maken met schades die niet vergoed worden door één van je lopende verzekeringen. In de volgende gevallen is een reisverzekering voor een vakantie in Nederland juist wél handig:

  • Je hebt een inboedelverzekering zonder aparte buitenshuisdekking. Een reisverzekering vergoedt schade aan of diefstal van bijvoorbeeld je bagage, fotocamera of dure zonnebril. Ook als je met het openbaar vervoer reist, of onderweg bent van je auto naar het hotel.
  • Veroorzaak je per ongeluk schade aan je gehuurde vakantiehuisje? Een reisverzekering vergoedt dit soort schades. Je aansprakelijkheidsverzekering dekt deze kosten niet altijd.
  • Als je geen aparte pechhulpverzekering hebt, kies dan voor een reisverzekering met een extra dekking voor automobilistenhulp. Je hebt dan recht op pechhulp en vervangend vervoer als er iets met je auto gebeurt tijdens je vakantie.

Kortom, reisverzekering in Nederland nodig?

Als je niet veel uitgebreide verzekeringen hebt, is een reisverzekering een verstandige keuze voor je vakantie in Nederland. Met een reisverzekering ga je ook in eigen land zorgeloos op reis. Vind de goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie op onze onafhankelijke vergelijkingssite.

Vind direct de goedkoopste reisverzekering binnen Nederland!Op Geld.nl vergelijk je reisverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de goedkoopste én beste reisverzekering voor jouw reis in eigen land!  Reisverzekeringen vergelijken
;