Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Reisverzekering

Reisverzekering Nederland

Heb ik een reisverzekering nodig als ik vakantie in Nederland vier?

Veel mensen denken dat een reisverzekering bij een vakantie in Nederland niet nodig is. In sommige gevallen kan zo’n verzekering echter wel nuttig zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt bepalen of een reisverzekering bij een vakantie in Nederland voor jou verstandig is.

Reisverzekering in Nederland nodig?

Een groot deel van de dekkingen die in een reisverzekering zitten, zijn als je in Nederland blijft al gedekt door andere verzekeringen. Zo kennen sommige inboedelverzekeringen een buitenhuisdekking. Hierbij is het wel belangrijk om te checken of er een maximale periode zit aan je buitenhuisdekking. Als je vakantie namelijk langer duurt dan deze periode, kan het alsnog verstandig zijn een reisverzekering af te sluiten.

Ook worden medische kosten bij een vakantie in Nederland gedekt door de zorgverzekering. Daarvoor hoef je dus ook geen reisverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen is een reisverzekering bij een vakantie in Nederland dus overbodig. 

Wel kan het verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten voor een vakantie in Nederland. Als je verder in dat jaar niet op vakantie gaan en minder dan 45 dagen wegblijft, is een kortlopende annuleringsverzekering de beste optie. Ga je in hetzelfde jaar ook nog een keer in het buitenland op vakantie dan kan een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger zijn.

Reisverzekering Nederland – Kortlopend of doorlopend?

Als je besluit een reisverzekering af te sluiten voor een vakantie in Nederland, kun je kiezen tussen een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Ook hierbij geldt dat als je dat jaar niet nogmaals op vakantie gaat, een kortlopende verzekering meestal voordeliger is.

Ben je van plan om buiten je vakantie in Nederland ook nog een reis te maken naar het buitenland, dan kan een doorlopende reisverzekering afsluiten verstandig zijn.

Let wel: bij een doorlopende reisverzekering kun je meestal niet voor een dekking specifiek gericht op Nederland kiezen. Maar als je kiest voor een Europa- of werelddeking valt Nederland daar natuurlijk ook gewoon onder.

Kortlopende reisverzekering Nederland - BeNeLux

Kies je voor een kortlopende reisverzekering met Nederland dekking, dan is deze vaak ook geldig in België en Luxemburg. Soms alleen voor een periode van 24 uur. Dat kan handig zijn als je tijdens je vakantie een dagje naar deze buurlanden gaat.

Een reisverzekering voor Nederland is meestal niet geldig voor dagjes weg in eigen land. Om voor dekking in aanmerking te komen, moet er minstens één overnachting in het verblijf zitten. Een weekendje naar het strand of naar de Veluwe valt dus weer wel onder de reisverzekering met Nederlanddekking.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert