Contact

Vlucht gemist

Vlucht gemist, wat vergoedt mijn reisverzekering?

Een treinvertraging, een file of een vertraagde vlucht. Het zijn allemaal manieren waarop het kan gebeuren dat je je vlucht mist. Heb je dan recht op een vergoeding vanuit je reisverzekering? Alles wat je moet weten over de reisverzekering vlucht gemist lees je in onderstaand artikel.

Reisverzekering vlucht gemist - Geen vergoeding

Helaas vergoedt een kort- of doorlopende reisverzekering bijna nooit de schade bij een gemiste vlucht. Je krijgt alleen een vergoeding voor het omboeken van je vlucht als je bijvoorbeeld door ziekte of een ziekenhuisopname in het buitenland je vliegtuig terug naar huis mist.

Overstap vliegtuig gemist

In een enkel geval heb je bij een gemiste vlucht recht op een vergoeding van de vliegtuigmaatschappij. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een vlucht boekt met een overstap. Mis je door een vertraging van het eerste vliegtuig de aansluiting voor het tweede deel van je reis? Dan kun je de vliegtuigmaatschappij aansprakelijk stellen.

Vlucht gemist door file of vertraging

Mis je je vlucht doordat je in de file komt te staan op weg naar het vliegveld of heeft je trein vertraging? Dan heb je helaas geen recht op een vergoeding. Je betaalt zelf de kosten voor een nieuw ticket voor een andere vlucht. Dit geldt uiteraard ook als je je vliegtuig mist door je eigen schuld. Bijvoorbeeld als je je verslaapt of gewoon te laat vertrekt naar het vliegveld.

Besparen op je reisverzekering?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken