Contact

Reisverzekering Turkije

Waarop letten bij reisverzekering Turkije?

Turkije is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Jaarlijks gaan bijna een miljoen Nederlanders naar dit land op vakantie. Omdat Turkije voor een groot deel in Azië ligt en slechts voor een klein deel in Europa, vragen veel vakantiegangers zich af of ze een reisverzekering met Europa- of werelddekking nodig hebben. In dit artikel lees je welke dekking je nodig hebt en waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een reisverzekering als je naar Turkije gaat.

Reisverzekering Turkije Europa- of Wereld?

Turkije mag dan wel voor het grootste deel in Azië liggen en slechts voor een klein deel in Europa, toch valt het land voor de reisverzekering onder de Europadekking. Behalve alle Europese landen, vallen bij reisverzekeringen ook alle Niet-Europese landen die aan de Middellandse Zee grenzen onder de Europadekking. Het Aziatisch deel van Turkije hoort hier ook bij.

Turkije reisverzekering en medische kosten

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, komt het toch regelmatig voor dat kosten voor medische behandelingen in Turkije hoger liggen dan in Nederland, vooral als je wordt verwezen naar een privékliniek. Daarom is bij een reisverzekering voor Turkije ook de dekking voor medische kosten belangrijk. Je Nederlandse zorgverzekering zal namelijk niet altijd alle kosten vergoeden.

De Nederlandse zorgverzekering vergoedt standaard alle kosten voor spoedeisende hulp over de hele wereld. Je krijgt alleen maximaal het in Nederland geldende tarief vergoed. Is de behandeling die je moet ondergaan duurder dan in Nederland, dan moet je dus een deel van de kosten zelf betalen.

Je kunt hiervoor ook een aanvullende dekking voor medische kosten afsluiten bij je reisverzekering. Deze vergoedt namelijk de medische kosten tegen kostprijs. Dus ook als een behandeling in Turkije duurder is dan in Nederland ben je met deze dekking voldoende verzekerd.

Een andere optie om je te verzekeren voor zorgkosten die hoger zijn dan in Nederland, is een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking af te sluiten. Deze kun je echter alleen tijdens het zorgseizoen (tussen half november en eind januari) afsluiten.

Reisverzekering Turkije – Kortlopend of doorlopend

Als je een reisverzekering voor je vakantie naar Turkije afsluit, kun je kiezen tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Ga je behalve deze vakantie verder niet naar het buitenland dit jaar, dan is een kortlopende reisverzekering vaak de voordeligste optie. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig en vooral geschikt als je minimaal 2 tot 3 keer per jaar naar het buitenland reist of langer dan 21 dagen.

Annuleringsverzekering nodig?

Afhankelijk van hoe lang je op vakantie gaat en waar je verblijft kan een vakantie naar Turkije behoorlijk wat geld kosten. Het is natuurlijk zonde als je door een onverwachte gebeurtenis toch niet op reis kunt en dit geld kwijt bent. Een annuleringsverzekering afsluiten kan dan een goed idee zijn. Deze verzekering vergoedt de kosten voor de reissom (tot een maximaal bedrag) als je onverwachts toch niet op reis kunt gaan of wanneer je de reis voortijdig moet onderbreken.

Let op: Een annuleringsverzekering vergoedt alleen de kosten als de reis om zeer specifieke redenen niet door kan gaan. In het artikel ‘Dekking annuleringsverzekering’ lees je in welke gevallen de annuleringsverzekering dekking biedt.

Reisverzekering Turkije via reisorganisatie afsluiten?

Veel reisorganisaties bieden, als je een reis naar Turkije boekt, aan om de reisverzekering direct via hen af te sluiten. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, maar meestal niet de goedkoopste optie. De reisverzekeringen die de reisorganisaties aanbieden zijn vaak duurder dan wanneer je zelf een verzekering afsluit.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken
;