Contact

Reisverzekering werelddekking

Waarop letten bij reisverzekering werelddekking?

Ga je op vakantie, dan doe je er goed aan een reisverzekering af te sluiten. Bij het kiezen van een passende reisverzekering is het belangrijk te kijken op welk gebied de verzekering van toepassing is. Kies je voor een reisverzekering met werelddekking, dan is deze geldig in alle landen en werelddelen. Het dekkingsgebied van de reisverzekering is van belang, omdat de premie en dekking hierop zijn afgestemd.

Werelddekking en andere dekkingsgebieden

De meeste verzekeraars onderscheiden drie verschillende dekkingsgebieden. Het dekkingsgebied is het gebied waarin de reisverzekering dekking biedt. Een reisverzekering met Nederlanddekking biedt dekking binnen Nederland, maar meestal ben je dan ook tijdens dagtrips naar het buitenland verzekerd. Een reisverzekering met Europadekking is geldig in alle landen binnen Europa, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dat betekent dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen. Een reisverzekering met Werelddekking biedt overal ter wereld dekking.

Reisverzekering werelddekking, wanneer en waarom?

Een reisverzekering met werelddekking is met name geschikt voor mensen die op vakantie gaan naar een land dat niet onder dekkingsgebied Europa valt. Het is belangrijk te weten dat je het dekkingsgebied van een doorlopende reisverzekering tussentijds kunt aanpassen. Heb je bijvoorbeeld een reisverzekering met werelddekking afgesloten omdat je op wereldreis bent geweest maar ben je de komende tijd niet van plan een verre reis te maken, dan kun je dekking van de reisverzekering wijzigen.

Let op: De beste doorlopende reisverzekering is dus niet de verzekering met de laagste premie, maar de reisverzekering waarvan de voorwaarden het beste aansluiten op je huidige situatie!

Reisverzekering - Tussentijds werelddekking aanpassen?

Andersom is natuurlijk ook mogelijk. Ben je in het bezit van een reisverzekering met Europadekking omdat je tot op heden altijd binnen Europa op vakantie ging, maar ben je dit jaar van plan eens wat verder weg op reis te gaan? Dan kun je het dekkingsgebied van je reisverzekering hier eenvoudig op aanpassen. Een telefoontje naar de verzekeraar is meestal voldoende. Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk dit geheel online te regelen. Heb je vragen over het aanpassen van het dekkingsgebied van je reisverzekering? Neem dan contact op met het Geld.nl Service team (nummer: 040-7513968).

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;