Contact

Reisverzekering wereldreis

Waarop letten bij reisverzekering wereldreis?

Ga je voor langere tijd naar het buitenland, bijvoorbeeld voor een wereldreis, dan heb je vaak een speciale reisverzekering nodig. Een standaard doorlopende reisverzekering biedt namelijk slechts een dekking voor 45 tot 60 aaneengesloten dagen. Voor wie langer weg wil, zijn er speciale lang-op-reisverzekeringen. Deze zijn tot een jaar of langer aaneengesloten geldig. In dit artikel lees je waar je nog meer op letten bij een wereldreisverzekering.

Wereldreis reisverzekering en medische kosten

Blijf je niet langer dan een jaar in het buitenland? Dan kun je gewoon je Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Deze dekt alle medisch noodzakelijke kosten tegen de tarieven die hiervoor in Nederland gebruikelijk zijn.

Ga je naar landen waar de zorgkosten hoger liggen dan in Nederland? Dan is een aanvullende dekking voor medische kosten bij je reisverzekering verstandig. Deze dekt alle medisch noodzakelijke zorg tegen kostprijs.

Langer dan een jaar weg?

Als je langer dan een jaar aaneengesloten buiten Nederland verblijft, moet je je uitschrijven bij de gemeente. In de meeste gevallen kun je dan ook je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Nadat je de Nederlandse zorgverzekering hebt opgezegd, kun je je verzekeren voor ziektekosten via OOM verzekeringen. Deze verzekeringen speciaal bedoeld voor mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven en zijn uit te breiden met een dekking voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand en bijvoorbeeld schade, verlies of diefstal van je bagage.

Verzekering wereldreis en (vrijwilligers)werk

Wanneer je gaat werken tijdens je wereldreis, kun je in de meeste gevallen niet verzekerd blijven via je Nederlandse zorgverzekering. Daarnaast kun je geen reguliere reisverzekering afsluiten, omdat deze geen dekking biedt bij (vrijwilligers)werk. Ook in dit geval zijn de verzekeringen van OOM verzekeringen een goed alternatief.

Wist je dat…
Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken