Contact

Reisverzekering werken buitenland

Waarop letten bij reisverzekering en werken in buitenland?

Ga je voor een bepaalde tijd in het buitenland werken? Dan is een doorlopende reisverzekering afsluiten een goed idee. Maar let op: je reisverzekering is niet altijd geldig als je betaald gaat werken buiten Nederland. In dit artikel lees je welke reisverzekering geschikt is als je in het buitenland gaat werken.

1. Dekking reisverzekering bij werken in het buitenland

Als je in het buitenland gaat werken, moet je veel regelen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste zorgverzekering voor werken in het buitenland. Ook moet je reisverzekering goed geregeld zijn. Veel doorlopende reisverzekeringen bieden geen of niet de juiste dekking als je buiten Nederland gaat werken. Zo ben je bijvoorbeeld maar 60 of 90 dagen aaneengesloten verzekerd. Als je in het buitenland gaat werken, ben je soms langer weg.

Bij sommige verzekeraars kun je de geldigheid van je reisverzekering verlengen tot wel twee jaar. Je bent dan twee jaar aaneengesloten verzekerd als je in het buitenland gaat werken.

Tip! Als je in het buitenland gaat werken, neem je vaak meer bagage mee dan tijdens een gewone reis. Vaak vergoedt je reisverzekering niet voldoende bij schade aan je bagage. Kies daarom voor een extra bagagedekking bij je reisverzekering als je in het buitenland gaat werken. Vergelijk verzekeringen om vandaag nog de goedkoopste reisverzekering te vinden.

2. Aanvullende reisverzekering voor zakelijk reizen

Ook als je op zakenreis gaat wil je goed verzekerd zijn. Een standaard kortlopende of doorlopende reisverzekering geldt meestal niet voor zakelijke reizen. Wel kun je bij veel verzekeraars kiezen voor een aanvullende dekking voor zakelijk reizen. Zo ben je tijdens je businesstrip verzekerd tegen onverwachte kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de terugreis naar Nederland bij ziekte of een ongeval of hoge telefoonkosten in noodgevallen. Ga verzekeringen vergelijken om de goedkoopste reisverzekering te vinden die past bij jouw situatie.

3. Reisverzekering vrijwilligerswerk buitenland

Ga je vrijwilligerswerk doen in het buitenland, of buiten Nederland stagelopen of studeren? Dan is je reisverzekering meestal gewoon geldig. Vaak mag je niet langer dan 120 dagen aaneengesloten weg zijn. Kijk dit goed na in de polisvoorwaarden van je reisverzekering.

De goedkoopste reisverzekering voor werken in het buitenland?Op Geld.nl vergelijk je reisverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je altijd de goedkoopste reisverzekering met de beste dekking voor zakelijke reizen en werken in het buitenland.Reisverzekering vergelijken
;