Reisverzekering

Reisverzekering werken buitenland

Waarop letten bij reisverzekering en werken in buitenland?

Wanneer je voor langere tijd in het buitenland gaat werken, kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Maar sommige reisverzekeraars hebben in hun voorwaarden opgenomen dat de dekking niet geldt wanneer je in het buitenland gaat werken. Heb jij dus al een doorlopende reisverzekering en ga je binnenkort in het buitenland werken? Controleer dan in de voorwaarden of je reisverzekering ook geldt als je een lange tijd in het buitenland werkt.

Reisverzekering werk

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering voor werken in het buitenland moet je ook goed kijken naar de maximale reisduur van je reisverzekering. De maximale reisduur is het aantal dagen dat je achter elkaar kunt reizen met je reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars is dit 60 dagen. Reis je langer dan de maximale reisduur, dan vervalt je dekking.

Reisverzekering werken buitenland - Lang op reis

Een maximale reisduur van 60 dagen is vaak niet genoeg wanneer je in het buitenland gaat werken. Daarom bieden sommige verzekeraars reisverzekeringen speciaal voor een langer verblijf in het buitenland aan. Met deze ‘lang op reis verzekering’ kun je soms tot wel bijna twee jaar aaneengesloten verzekerd reizen.

Tip! Wanneer je in het buitenland gaat werken, neem je vaak meer bagage mee dan bij een gewone reis. Maar aan de bagagedekking van een reisverzekering is vaak een maximumbedrag gekoppeld. Wanneer de waarde van je bagage hoger is dan de bagagedekking, kun je deze dekking verhogen. Ook dit kun je in de vergelijkingsmodule aangeven, zodat er met deze voorwaarde rekening gehouden wordt.

Werken in het buitenland verzekering zorg

Wanneer je in het buitenland gaat werken, moet vaak je zorgverzekering aangepast worden. Wat je hier allemaal voor moet regelen vind je in het artikel ‘Zorgverzekering werken buitenland’.

Bespaar op je reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;