Contact

Zakelijke reisverzekering

Waarop letten bij reisverzekering voor een zakenreis?


Zakelijke reisverzekering

Ga je op zakenreis? Je particuliere reisverzekering biedt vaak geen dekking voor zakelijke reizen die je maakt voor je werk. Toch is een zakelijke reisverzekering afsluiten verstandig. Op zakenreis loop je immers andere risico’s dan op een ontspannen vakantie. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor je zakenreis.

Zakelijke reisverzekering of aanvullende dekking?

Als je op zakenreis gaat, loop je andere risico’s dan tijdens een vakantie voor je plezier. Bijvoorbeeld omdat je een zakelijke laptop met belangrijke bestanden erop verliest, of een ongeval krijgt waardoor je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Een zakelijke reisverzekering dekt dit soort financiële risico’s. Bij je particuliere reisverzekering kun je soms kiezen voor een extra zakelijke dekking. Een zakelijke reisverzekering is een goedkopere keuze als je vaker op zakenreis gaat. Ga je maar een enkele keer op reis voor je werk? Dan is een zakelijke dekking bij je gewone reisverzekering vaak voordeliger.

Let op! Op Geld.nl kun je geen zakelijke reisverzekering afsluiten. Ben je op zoek naar een reisverzekering voor een pleziervakantie? Ga dan verzekeringen vergelijken om de beste én de goedkoopste reisverzekering voor jouw vakantie te vinden!

Kortlopende of doorlopende zakelijke reisverzekering?

Een kortlopende zakelijke reisverzekering is voordelig als je maar af en toe voor je werk naar het buitenland gaat. Ga je vaker op zakenreis? Dan is een doorlopende zakelijke reisverzekering een verstandige en goedkopere keuze. Als je dan op zakenreis gaat, weet je dat je goed verzekerd bent en hoef je niet steeds opnieuw een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Wel zo gemakkelijk.

Collectieve zakelijke reisverzekering

Je kunt ervoor kiezen zelf een zakelijke reisverzekering af te sluiten. In sommige gevallen doet het bedrijf waarvoor je werkt dit. Het bedrijf sluit dan een collectieve zakelijke reisverzekering af, zodat alle werknemers die op zakenreis gaan, zijn beschermd tegen dure schades.

Zakelijke reisverzekering zzp

Ben je zzp’er en ga je voor je werk naar het buitenland? Dan is het verstandig om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Deze reisverzekering is niet verplicht, maar voorkomt wel dat je met hoge kosten te maken krijgt als je bijvoorbeeld je laptop of smartphone verliest. Let op: je kunt de premie voor je zakelijke reisverzekering niet van de belasting aftrekken. Kosten die je maakt voor je reis en je verblijf in het buitenland zijn wel fiscaal aftrekbaar.

Vind nu de goedkoopste reisverzekering!Op Geld.nl vergelijk je reisverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste reisverzekering voor je reis.Reisverzekering vergelijken
;