Klantenservice
Reisverzekering

Zakelijke reisverzekering

Waarop letten bij zakelijke reisverzekering?

Als je voor je werk op reis gaat, ben je hiervoor niet verzekerd met je persoonlijke reisverzekering. Veel verzekeraars bieden daarom speciale zakelijke reisverzekeringen aan. Er bestaan individuele zakenreisverzekeringen, die alleen gelden voor de persoon waarvoor deze is afgesloten. Maar er zijn ook collectieve zakenreisverzekeringen af te sluiten, waarmee het hele bedrijf in één keer kan worden verzekerd.

Dekking zakelijke reisverzekering

Wanneer je op zakenreis gaat, heb je meestal een laptop en dergelijke bij je. Daarom bieden zakelijke reisverzekeringen een uitgebreidere dekking voor apparatuur. Mocht je laptop, mobiele telefoon of tablet worden gestolen, dan is dat verzekerd. De verzekering keert echter alleen uit als je de apparatuur bij je hebt gedragen of als de spullen waren opgeborgen in de kluis in het hotel. Als je laptop gewoon in de hotelkamer ligt en wordt, gestolen, krijg je dus niets vergoed.

Reisverzekering zakelijk - Extra personen meeverzekeren

Daarnaast bieden veel zakelijke reisverzekeringen de mogelijkheid om extra personen te verzekeren. Heb je een individuele zakenreisverzekering, dan mag je hier een collega op bijverzekeren als deze mee op reis gaat. Ook is het mogelijk je partner mee te verzekeren. Bij een zakelijke verzekering die een doorlopende reisverzekering is, kan dit erg handig zijn. Je collega of partner hoeft dan niet het hele jaar meeverzekerd te blijven als deze maar één keer mee op reis gaat.

Zakelijke reisverzekering en particulier

Ben je werkgever en ga je een collectieve reisverzekering voor je medewerkers afsluiten? Dan kun je er bij sommige verzekeraars voor kiezen om jezelf (eventueel in combinatie met partner en kinderen) ook direct particulier te verzekeren op dezelfde polis.

Omdat de dekking die zakelijke reisverzekeringen bieden onderling kan verschillen, blijft het echter verstandig de voorwaarden te raadplegen als je precies wilt weten wat wel en niet verzekerd is.

Losse dekking voor zakenreis

In plaats van een aparte zakelijke reisverzekering kun je bij sommige particuliere reisverzekeringen ook een aparte dekking afsluiten voor zakenreizen. Als je in de module voor reisverzekeringen vergelijken van Geld.nl aangeeft dat je ook verzekerd wilt zijn voor zakenreizen, krijg je de verzekeraars te zien waarbij je deze aanvullende dekking kunt afsluiten.

Bespaar op je reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;