Contact

Reisverzekering zonder eigen risico

Waarop letten bij reisverzekering zonder eigen risico?

Je kunt bij een reisverzekering zelf kiezen of je een eigen risico afsluit. Het ‘eigen risico reisverzekering’ is een bedrag dat je in geval van schade zelf moet betalen. Dit is doorgaans alleen van toepassing op je bagage en het bedrag geldt per gebeurtenis. Laat je tijdens je vakantie bijvoorbeeld je horloge kapot vallen en enkele dagen later belandt je digitale camera in het water, dan geldt het eigen risico zowel bij de eerste als bij de tweede schade die je claimt.

Geen eigen risico reisverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om een reisverzekering zonder eigen risico te nemen. Houd er dan wel rekening mee dat je waarschijnlijk een hogere premie betaalt. Maar mocht je tijdens je vakantie schade krijgen, dan ontvang je wel een hogere vergoeding.

Reisverzekering eigen risico vergelijken

In de module Reisverzekeringen vergelijken van Geld.nl kun je aangeven dat je een eigen risico van nul euro wilt. De reisverzekeraars en –verzekeringen die geen eigen risico hanteren worden dan weergegeven. Zo kun je een goede vergelijking maken en de goedkoopste reisverzekering zoner eigen risico kiezen die aansluit bij jouw wensen.

Tip! Wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering zonder eigen risico? Dan betaal je zoals gezegd waarschijnlijk een hogere premie voor je reisverzekering, maar hoef je in geval van schade niets zelf te betalen. Vraag jezelf echter af of de vergoeding die je ontvangt bij schade aan je bagage wel opweegt tegen de extra premie die je moet betalen!

Let op: Bij het bepalen van vergoedingen kijken reisverzekeringen naar de dagwaarde, en niet naar de nieuwwaarde. Ze kijken dus naar hoeveel je bagage op dat moment waard is. Een laptop van drie jaar oud is bijvoorbeeld minder waard dan een nieuwe.

Bespaar op je reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;