Klantenservice
Reisverzekering

Vliegticket annuleren

Waarop letten bij vliegticket annuleren?

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan kun je de tickets meestal annuleren. Wel moet je rekening houden met annuleringskosten. Waar moet je precies allemaal op letten bij het annuleren van een vliegticket en vergoedt de annuleringsverzekering van je reisverzekering de eventueel in rekening gebrachte annuleringskosten?

Kosten annuleren vliegticket

Wil je een vliegticket annuleren, informeer dan eerst bij de betreffende luchtvaartmaatschappij naar de annuleringskosten die dit met zich meebrengt. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Annuleren vliegticket

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar een zogenaamde ticket annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. Over het algemeen geldt dat de volledige ticketsom wordt vergoed tot een maximumbedrag per verzekerde. De verzekering biedt overigens geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Wil je dat ook verzekeren, dan kun je tegen betaling van een extra opslag een vliegticket garantieverzekering afsluiten.

Vliegticket annuleren en annuleringsverzekering vliegticket

Heb je een complete pakketreis geboekt, waarbij vliegtickets en overnachtingen in één pakket zitten, dan biedt een reguliere annuleringsverzekering wel dekking bij annulering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering om er zeker van te zijn dat geannuleerde vliegtickets deel uitmaken van de dekking. Ook hier zal de vergoeding vaak een maximaal bedrag per verzekerde per reis bedragen. Ook een kort- of doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking kan bij het annuleren van een pakketreis uitkomst bieden.

Om bij het annuleren van een vliegticket voor een vergoeding vanuit de annuleringsverzekering in aanmerking te komen, dient er naast voldoende dekking, ook sprake te zijn van een in de polisvoorwaarden omschreven gebeurtenis. Voorbeelden van dit soort gebeurtenissen zijn het overlijden van een naast familielid, of een ernstige ziekte of ongeval. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering om te zien bij welke onvoorziene gebeurtenissen jouw verzekering dekking biedt.

Wist je dat…
Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken
;