Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Reisverzekering

Voorwaarden reisverzekering

Waarop letten bij voorwaarden reisverzekering?

De voorwaarden van een reisverzekering zijn onderverdeeld in verschillende dekkingsrubrieken. Welke voorwaarden zijn belangrijk, welke heb je niet altijd nodig en wanneer is het verstandig je reisverzekering aan te passen? Je leest alles over de voorwaarden reisverzekering in onderstaand artikel. 

Buitengewone of onvoorziene kosten

Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering is een dekking voor buitengewone of onvoorziene kosten. Deze behoort bij alle verzekeraars tot de standaarddekking van de reisverzekering. Je krijgt hiermee te maken wanneer er bijvoorbeeld een opsporings- of reddingsactie nodig is als je op vakantie verdwaalt of gewond raakt. Hoewel de kans op dit soort gebeurtenissen niet groot is, lopen de kosten wel hoog op als ze voorvallen.

Voorwaarden reisverzekering - Medische kosten

De rubriek medische kosten is een twijfelgeval. Ga je binnen Europa op vakantie, dan is het niet nodig dit op de reisverzekering mee te verzekeren. Je Nederlandse zorgverzekering biedt dan voldoende dekking. Ga je naar een land waar de ziektekosten hoog kunnen oplopen, zoals de Verenigde Staten, dan is het wel verstandig medische kosten op de reisverzekering mee te verzekeren, mits je geen aanvullende zorgverzekering hebt die deze kosten voldoende dekt.

Voorwaarden reisverzekering - Sport

Binnen een reisverzekering zijn de meeste gangbare sporten gewoon meeverzekerd. Ga je echter een gevaarlijke sport beoefenen, zoals bergbeklimmen of paragliden, dan moet je daarvoor meestal een extra dekking afsluiten. Dat geldt ook voor wintersport. Langlaufen en schaatsen zijn overigens meestal wel in het standaardpakket van de reisverzekering opgenomen.

Annulering - Voorwaarden reisverzekering

Kan de reis door omstandigheden zoals ziekte of overlijden niet doorgaan of moet deze vroegtijdig worden afgebroken, dan krijg je met een annuleringsdekking (een deel van) de reissom terug. Bij goedkope reizen kun je ervoor kiezen het annuleringsrisico zelf te dragen en dit niet mee te nemen in de reisverzekering. Voor duurdere reizen is een annuleringdekking wel verstandig. 

Voorwaarden reisverzekering – Overige dekkingen

Naast bovengenoemde belangrijke dekkingsrubrieken zijn er nog enkele rubrieken die niet per se noodzakelijk zijn binnen een reisverzekering of die door andere verzekeringen soms al voldoende gedekt worden.

Bagage en voorwaarden reisverzekering

Een eerste voorbeeld is de rubriek bagage. Meestal geldt hierbij een eigen risico en is de vergoeding van dure spullen aan een maximumbedrag gebonden. Ook worden er binnen de reisverzekering nogal wat voorwaarden gesteld om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Voorwaarden reisverzekering - Pechhulp auto

Ga je niet met de auto op vakantie, dan is een reisverzekering met pechhulp uiteraard niet nodig. Ga je wel met de auto op vakantie, kijk dan eerst in hoeverre je autoverzekering dekking biedt in het buitenland. Voorkom dus dat je je dubbel verzekert.

Ongevallen - Voorwaarden reisverzekering

De meeste reisverzekeringen bieden de mogelijkheid om de rubriek ongevallen mee te verzekeren. Daarmee heb je recht op een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. Heb je een losse ongevallenverzekering, dan ben je daarmee meestal ook in het buitenland verzekerd. Heb je de verzekering niet, dan heb je deze in het buitenland waarschijnlijk ook niet nodig.

Reisverzekering voorwaarden aanpassen

Heb je een doorlopende reisverzekering, dan is het verstandig de dekking zo nu en dan eens kritisch te bekijken. Door de voorwaarden van je reisverzekering af te stemmen op je vakantiegedrag, voorkom je dat je zaken verzekert die je niet nodig hebt of dat belangrijke dekkingen juist niet in je reisverzekering zijn opgenomen. Door de voorwaarden van je reisverzekering aan te passen, heb je de doorlopende reisverzekering die het beste aansluit bij je vakantiegedrag.

Wist je dat…
Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert