Contact

Doorlopende reisverzekering

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je gedurende het hele jaar voor een onbeperkt aantal reizen verzekerd. De dekking van een doorlopende reisverzekering geldt alleen wanneer je daadwerkelijk op reis bent. In dit artikel leggen we je uit wat een doorlopende reisverzekering inhoudt. Ook zetten we de voor- en nadelen van een doorlopende reisverzekering voor je op een rij.

Doorlopende reisverzekering - Voordeel

Een doorlopende reisverzekering is dus het hele jaar geldig. Een groot voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat het niet nodig is voor elke vakantie een aparte reisverzekering af te sluiten. De reisverzekering is voor een onbeperkt aantal reizen per jaar geldig. Wel wordt vaak een maximum gesteld aan de duur per reis. Een reis mag bijvoorbeeld maximaal vier of zes weken duren. Voor mensen die langer aan een stuk op reis zijn, bijvoorbeeld voor werk of stage, bestaan er speciale reisverzekeringen. De doorlopende reisverzekering is daarvoor niet geschikt.

Doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering?

Naast doorlopende reisverzekeringen bestaan er kortlopende reisverzekeringen. Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit voor één vakantiereis. Over het algemeen geldt dat de doorlopende reisverzekering het goedkoopst is wanneer je langer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Dekking doorlopende reisverzekering

De dekking van een doorlopende reisverzekering bestaat uit veel verschillende dekkingsrubrieken, omdat je als reiziger veelsoortige risico’s loopt tijdens het reizen. Meestal is er sprake van enkele verplichte dekkingsrubrieken (basisdekking), zoals bagage, ongevallen, geneeskundige kosten, buitengewone kosten en kosten van hulpverlening. Geneeskundige kosten kunnen alleen worden meeverzekerd als een bewijs van een Nederlandse zorgverzekering kan worden overlegd. Bovendien geldt hiervoor een gemaximeerde dekking. Aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld voor wintersport, kun je tegen een extra premie meeverzekeren.

Doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking

Je kunt er ook voor kiezen een annuleringsdekking mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering. Vaak kent deze annuleringsdekking een limiet tot ongeveer 1.500 euro per verzekerde per reis. De dekking is dus niet in alle gevallen toereikend. Voor duurdere vakanties is het daarom aan te raden een aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten.

Doorlopende reisverzekering - Voordelen

  • Voor een onbeperkt aantal reizen per jaar geldig
  • Niet nodig voor elke reis een aparte reisverzekering af te sluiten
  • Annuleringsdekking en geneeskundige kosten tot maximum mee te verzekeren
  • Tussentijds aan te passen

Doorlopende reisverzekering - Nadelen

  • Niet voordelig als je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat
  • Duur per reis is meestal begrensd
  • Niet geschikt voor studie, werk of stage in het buitenland
Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
;