Contact

Wintersportverzekering

Waarop letten bij wintersportverzekering?

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport in het buitenland. Zeker voor wintersporters geldt dat een goede verzekering belangrijk is. De sporten die je tijdens een wintersportvakantie beoefent, zijn immers niet zonder risico. Maar waar moet je op letten als je voor de wintersport een reisverzekering afsluit?

Reisverzekering wintersport

Elke Nederlander is verplicht verzekerd voor ziektekosten via de basiszorgverzekering. Deze zorgverzekering dekt ook de ziektekosten die je in het buitenland maakt. Zorg wel dat je de Europese Zorgpas (EHIC) bij je hebt. Om je bagage te verzekeren sluit je daarnaast een kort- of doorlopende reisverzekering af. Maar raak je op de piste gewond en moet je met een helikopter naar een ziekenhuis of met een gipsvlucht naar huis? Dan krijg je te maken met flinke kostenposten die niet standaard gedekt zijn.

Voor dit soort onvoorziene kosten kun je een speciale wintersportdekking bij je reisverzekering afsluiten. Met deze dekking ben je verzekerd voor medische en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring mocht jou op wintersport iets overkomen. Daarnaast is schade aan of diefstal van je sportuitrusting meestal meeverzekerd.

Wintersportdekking vergelijken

Hoewel de meeste verzekeraars een speciale wintersportdekking bij de reisverzekering aanbieden, verschilt de dekking en premie van deze wintersport verzekering per verzekeraar. Reisverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je een passende wintersportdekking tegen een voordelige premie vindt.

Wintersportverzekering – Langlaufen

Ga je op wintersport niet skiën of snowboarden, maar wel langlaufen, dan is het niet altijd noodzakelijk hiervoor een aparte wintersportdekking af te sluiten. In tegenstelling tot andere wintersporten valt langlaufen namelijk meestal onder de standaarddekking van de reisverzekering. Lees de polisvoorwaarden van je reisverzekering goed door om erachter te komen of dit bij jouw verzekering het geval is.

Uitsluitingen wintersportverzekering

Met een aanvullende verzekering voor wintersport verzeker je de grootste en meest voorkomende wintersportrisico’s. Maar net als elke andere verzekering kent ook een wintersportverzekering een aantal belangrijke uitsluitingen. Zo ben je bijvoorbeeld tijdens off-piste skien of snowboarden niet verzekerd en zijn ook bepaalde moderne wintersporten als speed-riding, kite-boarden en ijsklimmen uitgesloten van verzekering.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
;