Contact

Ziek op vakantie reisverzekering

Ziek op vakantie, wat dekt mijn reisverzekering?

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar als je ziek wordt op vakantie wil je wel goed verzekerd zijn. De wettelijk verplichte zorgverzekering dekt al de kosten voor spoedeisende zorg wereldwijd. Ook heb je de mogelijkheid jezelf aanvullend te verzekeren via je kort- of doorlopende reisverzekering. In dit artikel lees je wat een reisverzekering met een aanvulling voor medische kosten dekt wanneer je ziek wordt op vakantie.

Waarom aanvullende reisverzekering ziekte?

Veel mensen denken via de zorgverzekering al voldoende verzekerd te zijn en dat een aanvulling voor ziektekosten in het buitenland bij een reisverzekering dus niet nodig is. Toch kan zo’n aanvulling soms verstandig zijn.

De basiszorgverzekering dekt alleen de kosten voor spoedeisende medische hulp tegen maximaal de prijs die je in Nederland zou betalen voor dezelfde behandeling. Ga je dus naar een land waar de zorg duurder is dan in Nederland, zoals Canada of de Verenigde Staten? Dan loop je zonder aanvulling voor ziektekosten het risico dat je een deel van de behandeling zelf moet betalen. In dat geval kan het dus verstandig zijn om toch een aanvulling via je reisverzekering af te sluiten.

Ziek op vakantie - Alarmcentrale

Daarnaast heeft een aanvulling voor ziektekosten bij de reisverzekering als voordeel dat je een beroep kunt doen op de alarmcentrale van je reisverzekering als je medische hulp nodig hebt. De medewerkers van de alarmcentrale kunnen je vertellen in hoeverre je een behandeling vergoed krijgt en welke artsen of ziekenhuizen in de buurt een goede reputatie hebben.

Neem, indien mogelijk, voor je een medische behandeling ondergaat in het buitenland altijd contact op met je reisverzekeraar. Voor sommige behandelingen moet namelijk eerst toestemming worden verleend om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Ziek tijdens vakantie reisverzekering of zorgverzekering?

In plaats van een aanvulling voor medische kosten bij je reisverzekering, kun je ook een aanvulling voor buitenland afsluiten bij je zorgverzekering. Behalve dat je dan spoedeisende medische hulp tegen kostprijs krijgt vergoed (ook als deze duurder is dan in Nederland), bieden deze aanvullingen ook vaak dekking voor reisvaccinaties.

Let op: een aanvullende zorgverzekering kan alleen worden afgesloten tijdens de overstapperiode (tussen november en februari). Daarbuiten mag je bij vrijwel alle zorgverzekeraars geen nieuwe aanvullende verzekeringen afsluiten.

Daarnaast bieden vooral de grote zorgverzekeraars geen losse modules voor alleen buitenland aan. Je moet dan een algemene aanvullende verzekering afsluiten, waarin bijvoorbeeld ook extra dekkingen zitten voor fysiotherapie of hoortoestellen, terwijl je deze misschien helemaal niet nodig hebt.

Reisverzekeringen kiezen?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;