Contact

Zonnebril verloren reisverzekering

Dekt je reisverzekering het verlies van je zonnebril tijdens je vakantie?

Het zal je maar gebeuren: heb je net een nieuwe, dure zonnebril gekocht om mee te pronken tijdens je vakantie en dan blijkt ineens dat je ‘m kwijt bent. Dekt je reisverzekering het verlies van je zonnebril tijdens je vakantie en wat moet je doen om de verloren zonnebril te claimen bij je reisverzekering?

Zonnebril verloren verzekering

Of de reisverzekering je zonnebril vergoedt hangt vooral af van de omstandigheden waaronder je deze bent kwijtgeraakt. Heb je de zonnebril bijvoorbeeld onbeheerd achtergelaten op een terrastafeltje of lag hij open en bloot in je hotelkamer toen je weg was? Dan vergoedt de verzekering de zonnebril waarschijnlijk niet. In de voorwaarden van je reisverzekering vind je onder welke omstandigheden de verzekeraar verlies van je bagage, waaronder je zonnebril, wel en niet vergoedt.

Zonnebril verloren - Maximum vergoeding reisverzekering

Als je de zonnebril vergoed krijgt, hanteren de meeste verzekeraars hiervoor een maximaal bedrag. De standaarddekking bij een doorlopende reisverzekering is meestal maximaal 300 euro. Dit wil niet zeggen dat je als je een zonnebril verliest van 300 euro, je ook dit volledige bedrag vergoed krijgt. De meeste verzekeraars hanteren namelijk nog een eigen risico per schadegeval. Dit eigen risico bedraagt meestal 50 of 100 euro. Claim je een zonnebril van 300 euro? Dan moet je de eerste 50 of 100 euro zelf betalen. Je krijgt in dit geval dus maximaal 250 of 200 euro vergoed.

Zonnebril verzekering – Claim indienen

Om de verloren zonnebril te claimen bij je reisverzekering, vul je een schadeformulier in. Je kunt dit formulier downloaden op de website van je verzekeraar of telefonisch opvragen via de klantenservice. Behalve het ingevulde schadeformulier is het belangrijk een aankoopbewijs van de zonnebril mee te sturen. Zo kun je bewijzen dat de zonnebril daadwerkelijk zoveel heeft gekost als jij claimt.

Zonnebril gestolen en de reisverzekering

Vermoed je dat de zonnebril is gestolen? Doe dan ook altijd aangifte bij de politie op je vakantiebestemming. Neem het proces verbaal mee en stuur een kopie hiervan mee met het schadeformulier naar je verzekeraar of tussenpersoon.

Op basis van de gegevens op het schadeformulier, het aankoopbewijs en het eventuele proces-verbaal beslist de verzekeraar of de zonnebril wordt vergoed en welk bedrag je hiervoor krijgt. Je verzekeraar stuurt je altijd schriftelijk een bericht over de beslissing, ook als de claim wordt afgewezen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken