Sparen

Hoog rendement op spaargeld

Hoe behaal je hoog rendement op je spaargeld?

Het rendement op je spaargeld wordt gerealiseerd door de geboden spaarrente, maar ook de inflatie (geldontwaarding) en de vermogensrendementsheffing (belasting op vermogen) spelen mee. Het hoogste rendement op je spaargeld krijg je dus door deze drie elementen tegen elkaar af te zetten. De rente op je spaargeld kun je zelf bepalen door goed te vergelijken op product (vorm) en aanbieder. De inflatie, daar heb je helaas geen invloed op. Het spaarsaldo, de basis voor de vermogensbelasting, daar kun je nog een beetje mee spelen, al is dat ook alleen maar als je op de grens van het saldo zit.

Hoog rendement op vrij opneembare rekening

Als je spaarrekeningen met elkaar gaat vergelijken, merk je al snel dat de aangeboden rentes behoorlijk verschillen. De hoogte van de rente is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder de flexibiliteit in voorwaarden en de looptijd waarover de bank over het saldo kan beschikken. Hoe flexibeler de opnamemogelijkheden zijn en hoe korter de bank zekerheid heeft over het spaargeld, hoe lager over het algemeen de rentevergoeding.

De vrij opneembare spaarrekening, waarbij je altijd kosteloos over je geld kunt beschikken, biedt meestal de laagste rente en daarmee het laagste rendement op spaargeld. Dit is echter niet altijd zo. Er zijn ook aanbieders van spaarproducten die jou graag als klant aan zich binden en daarom een interessante rente bieden.

Hoog rendement - Sparen met beperkende voorwaarden

Een spaarrekening met beperkende voorwaarden kan een prima keuze zijn en levert vaak een hoger rendement op. Maar hier kleven wel beperkende voorwaarden aan. Zolang je hiermee rekening houdt en het product aansluit op je wensen en persoonlijke situatie, kan dat een prima keuze zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld spaarrekeningen die een verplicht minimumsaldo hanteren, een minimale of maximale periodieke inleg vragen of waar je een bonusrente ontvangt over het laagste saldo per kwartaal of jaar. 

Deposito hoogste rendement

De meest bekende spaarvorm met beperkende voorwaarden is de deposito. Wil je geld sparen met het hoogste rendement, dan is het deposito een prima alternatief. Over het algemeen biedt het deposito een hoge rente, maar dat is ook omdat je tijdens de looptijd (variërend van 3 maanden tot 10 jaar) niet vrijelijk over je saldo kan beschikken (of hier staat een flinke boete tegenover).

Wist je dat…
Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl