Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Betaalrekening en spaarrekening bij dezelfde bank

Betaalrekening en spaarrekening bij dezelfde bank, is dat slim?

Een betaalrekening sluit je om heel andere redenen af dan een spaarrekening. Het makkelijkst is om te kiezen voor één bank waar je al je financiën regelt. Maar misschien levert het meer op om bijvoorbeeld een spaarrekening bij een andere bank te openen. Daarom is het slim om eens kritisch te kijken naar jouw rekeningen.

Voordelen betaalrekening en spaarrekening bij dezelfde bank

Veel mensen kiezen er voor om alle rekeningen bij dezelfde bank af te sluiten. Logisch, want dit biedt veel gemak. Zo is het overzichtelijker als je betaalrekening en je spaarrekening bij dezelfde bank zijn afgesloten. Je hebt immers maar met één organisatie te maken.

Geld overmaken van spaarrekening naar betaalrekening gaat ook sneller als beide rekeningen bij dezelfde bank zijn afgesloten. Je kunt dus sneller over je spaargeld beschikken mocht dit nodig zijn. Dat is vooral handig als je een vrij opneembare spaarrekening hebt waarop je voor kleinere aankopen geld wilt sparen.

Tip! Sluit je een nieuwe spaarrekening af, dan ben je soms verplicht om bij dezelfde bank een betaalrekening te openen. Bedenk goed of je dit wilt en bekijk de voorwaarden kritisch, want betaalrekeningen zijn niet gratis.

Nadelen betaalrekening en spaarrekening bij dezelfde bank

Een betaalrekening sluit je meestal af bij een grote bank. Dat is handig, want deze banken bieden veel faciliteiten. Denk hierbij aan servicekantoren in de buurt en een groot aantal pinautomaten. Voor een spaarrekening zijn deze faciliteiten minder noodzakelijk. Maar je betaalt er indirect wel voor omdat de grote banken vaak een lage spaarrente bieden. Kleinere banken kunnen vaak een hogere spaarrente uitkeren omdat zij deze extra kosten niet hoeven te maken.

Betaalrekening en spaarrekening scheiden?

Ben je benieuwd of het voor jou verstandig is om een spaarrekening bij een andere bank af te sluiten? Dan kan je de rente vergelijken van verschillende banken. Hou er wel rekening mee dat de spaarrekening met de hoogste rente niet altijd de beste voorwaarden heeft. Bekijk dus ook altijd de voorwaarden kritisch.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl