Contact

Bunq bank betrouwbaar?

Bunq bank betrouwbaar?

Op zoek naar een betrouwbare bank om geld te sparen? Dan ken je bunq waarschijnlijk wel. Maar is de bunq bank wel veilig en betrouwbaar? Absoluut! Bunq heeft sinds 2014 een officiële bankvergunning. Bovendien valt je spaargeld bij bunq bank onder een depositogarantiestelsel, wat betekent dat je tot € 100.000 terugkrijgt als de bank onverhoopt failliet gaat.

Zo werkt betrouwbaar sparen bij bunq

Bunq is een Nederlandse online bank die in 2012 werd opgericht. Bunq heeft verschillende producten:

 • Easy Bank: Easy Bank is de betaalrekening van bunq. Hiermee kun je overal eenvoudig betalen. Op deze rekening kun je maar één kaart aanvragen.
 • Easy Money: Met deze bunq bankrekening regel je al je bankzaken snel en eenvoudig. Ook kun je voor deze rekening tot drie verschillende soorten kaarten aanvragen, zoals een betaalpas of creditcard.
 • Easy Green: Easy Green is dé rekening voor mensen die om het milieu geven. Voor elke 100 euro die je uitgeeft, plant bunq een nieuwe boom. Met deze rekening kun je binnen twee jaar CO2-neutraal leven.
 • Easy Savings: Dit is een spaarrekening. Je krijgt doorgaans een hogere spaarrente over je spaargeld in vergelijking met Nederlandse banken.

Goed om te weten! Ondanks dat bunq een volledig online bank is, is je (spaar)geld gewoon veilig bij de bank. Alles gebeurt digitaal, via hun app en website. Maar maak je geen zorgen, je gegevens zijn veilig dankzij sterke beveiligingsmaatregelen zoals versleuteling en tweestapsverificatie. Zo voorkomt bunq fraude en identiteitsdiefstal. Lees hier betrouwbare reviews van klanten van bunq.

Bunq depositogarantiestelsel

Bunq bank heeft een officiële Nederlandse bankvergunning. Dat betekent dat ze zich aan strenge regels en voorschriften van de overheid moeten houden. Bovendien worden ze gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Bij bunq is je spaargeld veilig dankzij het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank (DNB). Als bunq onverhoopt failliet gaat, is je spaargeld beschermd tot een bedrag van € 100.000. Het depositogarantiestelsel geldt voor al je (spaar)tegoeden bij dezelfde bank. Heb je meerdere spaarrekeningen bij bunq? Dan krijg je voor alle spaartegoeden samen maximaal één keer € 100.000 vergoed.

Is bunq betrouwbaar en veilig? De voor- en nadelen op een rij!

Bunq bank is dus veilig en betrouwbaar. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je overweegt een (spaar)rekening te openen bij bunq. We zetten de voor- en nadelen van sparen bij bunq voor je op een rij.

Voordelen Bunq bank

 • Bunq is een Nederlandse bank die wordt gecontroleerd door de AFM en DNB.
 • De online omgeving en app van bunq zijn gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.
 • Bij bunq hoef je geen verplichte betaalrekening met extra kosten af te sluiten als je wilt sparen.
 • Je hebt de mogelijkheid om meerdere rekeningen te openen en je eigen IBAN te kiezen.
 • Zowel particulieren als bedrijven kunnen een rekening openen.

Nadelen bunq bank

 • Bunq bank opereert volledig online. Er is dus geen fysieke klantenservice beschikbaar.
 • Je kunt als particuliere klant alleen via een chat in het Engels contact leggen met bunq
 • Je hebt slechts twee gratis geldopnames per maand.
Veilig en betrouwbaar sparen tegen de hoogste rente?

Op Geld.nl vergelijk je spaarrentes van het meest complete aanbod spaarbanken in binnen- en buitenland. Vergelijk en vind direct de spaarbank die de hoogste spaarrente biedt!Spaarrente vergelijken

Veilig sparen met maximaal rendement? Vergelijk & kies de hoogste rente!