Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Duurzame bank

Wat is een duurzame bank?

Vind jij het belangrijk dat jouw spaargeld bijdraagt aan een betere wereld? Dan kun je geld sparen op een groene spaarrekening bij een duurzame bank. Maar wat is een duurzame bank precies, wat doet zo'n groene bank en krijg je wel een eerlijke spaarrente?

Duurzame banken investeren anders 

Duurzame banken werken in principe hetzelfde als alle andere banken. Maar zij kiezen er voor om alleen in duurzame projecten en bedrijven te investeren. Hierbij kun je denken aan milieubewuste en groene investeringen, maar ook aan investeringen in culturele en sociale organisaties. Zo weet jij als spaarder zeker dat jouw geld bijdraagt aan een betere wereld.

Wat is de meest duurzame bank in Nederland?

De twee meest bekende duurzame banken zijn Triodos en ASN Bank. Deze banken garanderen dat zij alleen investeringen doen in organisaties die goed zijn voor milieu en mens. Eneco heeft, in samenwerking met AEGON, een spaarrekening die alleen belegt in duurzame bedrijven in de energiesector.

Mensen die een duurzaam willen sparen, twijfelen vaak tussen Triodos en ASN Bank. Op de meeste punten verschillen de banken weinig van elkaar. Als jij ook twijfelt tussen deze banken, bekijk dan de websites van beide banken goed en kijk naar wat jij belangrijk vindt.

Fiscaal voordeel bij duurzame banken

Groen sparen leverde de spaarder fiscaal voordeel op, maar dit voordeel is inmiddels beperkt. Het voordeel dat je bij sommige groene spaarrekeningen nog kunt krijgen, is een verhoogde heffingsvrije grens als het gaat om de vermogensrendementsheffing. Meer hierover lees je in het arikel 'Groen sparen met belastingvoordeel'.

Maar deze belastingvoordelen gelden alleen voor spaarrekeningen met een groencertificaat. Bij een aantal grote banken vind je nog spaarrekeningen die met een groencertificaat, maar niet meer bij duurzame banken.

Spaarrente vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod spaarrekeningen en vind die spaarrekening met de hoogste rente op basis van jouw wensen. Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl