Contact

Garantibank veilig?

Is sparen bij Garantibank veilig en betrouwbaar?

Garantibank is oorspronkelijk een Turkse bank. Maar is sparen bij Garantibank wel veilig en betrouwbaar? Het antwoord is ja. Turkse banken met een hoofdkantoor in Nederland vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dat betekent dat als de bank onverhoopt failliet gaat, je spaargeld beschermd is tot € 100.000.

Hoe werkt veilig en betrouwbaar sparen bij Garantibank?

Veilig en betrouwbaar sparen bij Garantibank werkt als volgt:

 • Open online een spaarrekening bij Garantibank. Dit doe je door het invullen van het online formulier in de online omgeving van Garantibank.
 • Binnen een dag krijg je een e-mail met het verzoek € 1 over te maken, zodat Garantibank je tegenrekening kan verifiëren. Vervolgens moet je jezelf identificeren via IDnow. Volg de instructies op je smartphone, tablet of computer met webcam om je ID te scannen en een foto van jezelf te maken.
 • Je kunt kiezen uit verschillende spaarproducten, waaronder twee reguliere spaarrekeningen, een spaarrekening in US dollars en twee spaardeposito’s, waaronder één in US dollars. Let op: Geld.nl toont alleen spaarproducten waarbij je spaart in euro’s. Bij de andere producten loop je namelijk een valutarisico als het bedrag bij opnemen of storten wordt gewisseld.
 • Je spaargeld is vrij opneembaar.

Is sparen bij Garantibank veilig?

Sparen bij Garantibank is veilig en betrouwbaar. Garantibank valt onder het Nederlands depositogarantiestelsel. Mocht de bank onverhoopt failliet gaan, krijg je tot € 100.000 spaargeld per rekeninghouder terug. Heb je een gezamenlijke rekening bij Garantibank? Dan krijg je samen tot € 200.000 spaargeld terug.

Bovendien heeft Garantibank een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), wat laat zien dat ze alle nodige veiligheidsmaatregelen nemen.

Lees op Trustpilot betrouwbare reviews van klanten van Garantibank.

Wanneer veilig en betrouwbaar sparen bij Garantibank?

Sparen bij Garantibank is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar biedt ook andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Diverse spaarmogelijkheden: Je kunt bij Garantibank kiezen uit verschillende spaarproducten: twee reguliere spaarrekeningen, een spaarrekening in US dollars en twee spaardeposito’s met lange of korte termijn.
 • Aantrekkelijke spaarrente: Garantibank biedt aantrekkelijke spaarrentes. De spaarrentes voor de reguliere spaarrekeningen zijn variabel. Met de spaardeposito’s zet je de rente vast. Wil je zeker weten dat je de hoogste spaarrente te pakken hebt? Ga je spaarrente vergelijken op Geld.nl en zie direct welke spaarbank op dit moment de hoogste rente over je spaargeld geeft. Op zoek naar een spaardeposito? Ga dan hier je deposito vergelijken.
 • Je regelt alles online: De online omgeving van Garantibank is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Je regelt al je bankzaken eenvoudig online.
 • Goede klantenservice: Garantibank heeft een goed bereikbare klantenservice. Zo kun je bellen, mailen of een contactformulier invullen, maar ook een fysieke afspraak maken op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Veilig sparen bij Garantibank, de feiten op een rij

We zetten alle feiten over veilig sparen bij Garantibank nog eens overzichtelijk voor je op een rij:

 • Open online een spaarrekening door het formulier in te vullen, je tegenrekening te verifiëren en jezelf te identificeren met IDnow.
 • Je spaargeld is beschermd tot €100.000 per rekeninghouder dankzij het Nederlandse depositogarantiestelsel.
 • Garantibank heeft een vergunning van de AFM, wat laat zien dat ze de nodige veiligheidsmaatregelen treffen.
 • Kies uit verschillende spaarproducten, waaronder reguliere spaarrekeningen, spaarrekeningen in US dollars en spaardeposito's met korte of lange termijnen.
 • Geniet van aantrekkelijke spaarrentes, zowel variabel voor reguliere spaarrekeningen als vast voor spaardeposito's.
 • Regel al je bankzaken eenvoudig online via de gebruiksvriendelijke en overzichtelijke online omgeving van Garantibank.
 • Profiteer van een goede klantenservice met diverse contactmogelijkheden, waaronder telefonisch, per e-mail, via een contactformulier of zelfs een fysieke afspraak op het hoofdkantoor in Amsterdam.
Veilig en betrouwbaar sparen tegen maximaal rendement?

Op Geld.nl vergelijk je spaarrentes van het meest complete aanbod spaarbanken in binnen- én buitenland. Vergelijk en vind direct de bank die de hoogste spaarrente biedt van dit moment!Spaarrente vergelijken

Veilig sparen met maximaal rendement? Vergelijk & kies de hoogste rente!
;