Sparen

Geld overmaken naar spaarrekening

Hoe geld overmaken naar spaarrekening?

Geld overmaken naar je spaarrekening kan bij elke bank via het internet. Je maakt dan via internetbankieren geld over van je betaalrekening naar je spaarrekening zodat je spaarrente gaat ontvangen. Heb je een betaalrekening en spaarrekening bij dezelfde bank? Dan verwerkt de bank de overboeking meestal dezelfde dag nog. Wil je geld overmaken naar een andere bank, dan vindt de overboeking uiterlijk de volgende werkdag plaats. Via internet geld op je spaarrekening zetten kan dus snel.

Elke bank werkt met een ander systeem voor internetbankieren. Maar geld overmaken naar een spaarrekening werkt verder hetzelfde als elke andere overboeking die je maakt. Je geeft de naam van de rekeninghouder op, het rekeningnummer, het over te maken bedrag en je kan eventueel een verduidelijking toevoegen.

Geld overmaken vanaf een andere betaalrekening

Wil je een spaarrekening openen, dan moet je een tegenrekening opgeven. Soms moet dit een rekening van dezelfde bank zijn, maar dat is niet altijd zo. Deze tegenrekening is een betaalrekening. Vanaf deze betaalrekening mag je altijd geld overmaken op je spaarrekening. De eerste storting op je spaarrekening moet vanaf deze tegenrekening komen. Daarna mag je vanaf elke betaalrekening in de Europese Unie geld overmaken naar je spaarrekening. Wil je geld overmaken op de spaarrekening van iemand anders, dan mag dat altijd.

Let op! Kijk goed welke mogelijkheden de bank van die persoon heeft om geld over te maken. Werkt die bank alleen met internetoverschrijvingen? Dan lukt een papieren overschrijving niet. 

Storten op spaarrekening

Contant geld storten op een spaarrekening kan niet altijd. Er is een fysiek kantoor nodig om geld te kunnen storten op een rekening. De grote banken, zoals Rabobank en ABN AMRO, hebben verspreid door het land servicekantoren opgezet. Daar mag je geld storten op je betaalrekening of op je spaarrekening. Banken die alleen online werken, bieden deze mogelijkheid niet. Je zal het geld dan dus eerst op een rekening moeten storten waarbij dat mogelijk is. Daarna maak je het over naar je spaarrekening.

Spaarrekening openen

Wil je geld sparen en een spaarrekening openen? Let er dan dus goed op hoe jij geld over wilt maken op je spaarrekening. Het is wel zo prettig als je op jouw spaarrekening kan sparen zoals jij dat wilt. Kijk dus naast de spaarrente ook altijd naar de voorwaarden van de spaarrekening.

Tip: Tussentijds geld overmaken op een spaardeposito kan niet altijd. Overweeg je een deposito te openen, dan vind je op Geld.nl altijd de hoogste depositorente. Daarnaast lees je onder de 'i' of je wel of niet tussentijds geld naar het deposito over mag maken.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl