Contact

Meerdere bankrekeningen

Hoeveel spaarrekeningen mag je hebben en waar moet je op letten?

Je mag in principe zoveel spaarrekeningen hebben als je wilt. Hieraan is geen limiet verbonden. Ook kost het meestal niets om een spaarrekening te openen. Houd er wel rekening mee dat sommige banken spaarrekeningen opheffen die te lang niet gebruikt worden. Wil je dus geld sparen en daarvoor een nieuwe spaarrekening openen? Zorg dan dat je er wel een doel mee hebt. Ook kan het onoverzichtelijk zijn als je te veel spaarrekeningen hebt.

Spaarrekeningen per spaardoel

Het openen van meerdere spaarrekeningen kan heel handig zijn. Heb je meerdere spaardoelen, dan passen daar misschien ook verschillende spaarrekeningen bij. Zo kun je op een deposito sparen voor doelen die verder weg liggen. Op een spaardeposito zet je je geld voor een aantal maanden of jaren vast. In ruil daarvoor krijg je een relatief hoge spaarrente. Maar voor spaardoelen die wat dichterbij liggen, is een vrij opneembare spaarrekening een slimme keuze. Op deze spaarrekening kan je op elk gewenst moment geld storten of opnemen. Bovendien is het sparen overzichtelijker als je voor op een spaarrekening maar voor één doel spaart.

Tip! Sparen voor je kinderen? Op Geld.nl vind je ook eenvoudig een kinderspaarrekening. Let naast de rente altijd op de voorwaarden, deze moeten ook bij je passen! 

Geld spreiden vanwege depositogarantiestelsel

Nog een reden waarom spaargeld spreiden slim kan zijn, is het depositogarantiestelsel. Deze regeling garandeert dat jij je spaargeld terugkrijgt als jouw bank failliet gaat. De regeling garandeert een bedrag van 100.000 euro. Spaar je meer, dan vind je het misschien een prettiger idee om je spaargeld te spreiden over meerdere banken.

Rente in de gaten houden

Spaar je op een vrij opneembare spaarrekening, dan kan de rente stijgen of dalen. Het is dus verstandig om de actuele spaarrente regelmatig te vergelijken, want je wil natuurlijk wel sparen met hoge rente. Vind je ergens ander een betere spaarrente en stap je over? Dan hoef je je oude spaarrekening niet meteen op te zeggen. Mocht die spaarrekening dan weer een betere spaarrente krijgen, dan stort je gemakkelijk je geld weer terug.

Spaar tegen de hoogste rente!Vergelijk snel en open online de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Zo loop je geen rendement mis. Spaarrente vergelijken

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in sparen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je spaarrekening. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

Op meerdere spaarrekeningen sparen? Vergelijk & kies de hoogste rente
;