Sparen

Internetsparen

Waarop letten bij internetsparen?

Internetsparen is geld sparen op een spaarrekening die je volledig via internet kunt beheren. Dat wil zeggen dat je online je spaarsaldo kunt bekijken, maar ook geld storten, opnemen en overschrijven kan online. Tegenwoordig bieden bijna alle spaarrekeningen deze mogelijkheid, waardoor internetspaarrekeningen gewoon als spaarrekeningen worden aangeduid.

Veel mensen vinden het grote gemak van een internetspaarrekening dat je alles zelf thuis vanachter je computer kunt regelen. Omdat een internetspaarrekening in feite zelfbediening is zonder tussenkomst van een bankmedewerker, drukt het de transactiekosten voor de bank. Om die reden ontvang je over het geld op een internetspaarrekening meestal een hogere spaarrente dan wanneer je zou kiezen voor een gewone spaarrekening.

Hoogste rente internet sparen

Net als bij andere spaarproducten verschillen de rentes voor internetsparen tussen de verschillende aanbieders. Door een internetspaarrekening af te sluiten met de hoogste spaarrente, kun je een mooi rendement over je spaartegoed behalen. 

Internetsparen vergelijken

Let er bij het vergelijken van internetsparen op dat je de juiste internetspaarrekeningen met elkaar vergelijkt. Zo zijn er internetspaarrekeningen met en internetspaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden. Een voorbeeld van zo’n beperkende voorwaarde is dat er elke maand een minimumbedrag op de spaarrekening moet worden gestort. Ook kan het zijn dat er een minimumsaldo vereist is. Kies je voor een internetspaarrekening met een of meer beperkende voorwaarden, dan ontvang je meestal een iets hogere rente over je spaarsaldo dan bij een internetspaarrekening die geen beperkende voorwaarden bevat. Dat komt omdat de bank dan meer of langer zekerheid heeft over het saldo op de spaarrekening.

Een internetspaarrekening is vooral handig voor mensen die zelf snel geld willen kunnen overboeken van en naar hun spaarrekening. Door middel van internetbankieren kun je direct contact leggen met de bank en de internetspaarrekening rechtstreeks beheren. Overboekingen van en naar rekeningen bij dezelfde bank zijn meestal binnen enkele minuten geregeld.

Voordelen internetsparen

  • Hogere rentevergoeding dan een  spaarrekening die zonder internet beheerd kan worden
  • Alle bankzaken (opnemen, storten, overschrijven) zelf via internet regelen
  • Een flexibele manier van sparen doordat overboekingen vaak rechtstreeks worden doorgevoerd en enkele minuten later al staan bijgeschreven

Nadelen internetsparen

  • Overboeken is erg makkelijk, waardoor je snel in de verleiding kunt komen om geld van de spaarrekening te halen
  • Minder geschikt voor mensen die niet gewend zijn met de computer/internet om te gaan.
Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken