Sparen

Maandelijks sparen

Hoe werkt maandelijks sparen?

Grote uitgaven komen meestal onverwachts. Voorkom daarom financiële problemen door een buffer op te bouwen. Zo ben je voorbereid op onverwachte kosten en hoef je minder snel een lening af te sluiten. Een ideale manier van geld sparen voor onvoorziene uitgaven is maandsparen. Vroeger werden er veel maandspaarrekeningen aangeboden met een hogere spaarrente dan een normale spaarrekening. Dit is helaas momenteel niet meer het geval.

Maandsparen

Een interessante vorm van sparen is maandsparen. Deze spaarvorm wordt door verschillende banken aangeboden. Met maandelijks sparen kun je elke maand een bedrag sparen. Het aangegeven geldbedrag wordt, via automatische incasso, van de door jou opgegeven tegenrekening naar je spaarrekening overgeschreven. Hoeveel je spaart, mag je bij het openen van een spaarrekening zelf aangeven. De meeste banken werken echter wel met een minimum- en maximumbedrag. De hoogte van dit bedrag verschilt per bank en spaarrekening.

Maandelijkse rente

Een belangrijke reden om voor maandelijks sparen te kiezen is de spaarrente. Over het algemeen ontvang je bij maandsparen een hogere rente dan op een normale spaarrekening. Banken belonen je voor je maandelijkse inbreng. Dit is namelijk een zekere bron van inkomsten voor de bank.

Waarom maandelijks sparen?

Vergeet jij weleens om geld over te boeken naar je spaarrekening? Dan kan maandsparen de oplossing voor jou zijn. Als je automatisch geld overmaakt naar een maandspaarrekening, loop je geen rente mis. Het spaargeld op een maandspaarrekening is meestal vrij opneembaar. De meeste banken brengen geen opnamekosten in rekening. Let wel: Lees altijd de voorwaarden van het spaarproduct door om er zeker van te zijn dat er geen opnamekosten in rekening gebracht worden.

Laat geen spaarrente liggen!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod spaarrekeningen op rente, kosten en voorwaarden. Stap online over van spaarrekening en spaar tegen het hoogste rendement! Spaarrente vergelijken