Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Overstappen van spaarrekening

Hoe en waarom overstappen van spaarrekening?

Wil je graag geld sparen op een andere spaarrekening? Omdat de nieuwe spaarrekening bijvoorbeeld een hogere spaarrente biedt? Zodra je weet naar welke spaarrekening je wilt overstappen, kun je deze meestal direct online openen. Vervolgens haal je het geld van je huidige spaarrekening af door het op je tegenrekening te storten. Nu hoef je het alleen nog maar over te maken naar je nieuwe spaarrekening en de overstap is geregeld. Je oude spaarrekening zeg je op door een brief of e-mail te sturen naar de bank.

Waarom zou ik naar een ander spaarrekening overstappen?

De meeste mensen die overstappen van spaarrekening doen dit omdat ze bij een andere bank geld sparen tegen een hogere rente. Het verschil tussen de hoogste en de laagste rente op een spaarrekening is ongeveer 1 procent. Dat klinkt niet veel, maar op een saldo van 10.000 euro levert overstappen je dan toch 100 euro per jaar op.

Een andere reden om over te stappen is het depositogarantiestelsel. Het Nederlandse depositogarantiestelsel garandeert je spaargeld tot 100.000 euro per rekeninghouder per bankvergunning. Dit betekent dat als je meer dan 100.000 euro spaart, je dit geld het beste kunt verdelen over twee of meer banken die onder verschillende bankvergunningen vallen.

Tip! Meer hierover lees je in het artikel ‘Welke banken vallen onder het depositogarantiestelsel?'.

Overstappen van spaarrekening om investeringsbeleid

Tot slot is het investeringsbeleid van een bank voor sommige mensen een belangrijke reden om over te stappen. Deze mensen kiezen vaak voor sparen bij Triodos Bank of ASN Bank. Deze banken profileren zich als duurzame banken en investeren je spaargeld alleen in projecten die positief bijdragen aan het welzijn van de mens, dier en de natuur.

Tip! Vind je het belangrijk hoe de bank je spaargeld investeert? Kijk dan naar duurzame spaarrekeningen.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl