Contact

Overzicht aanbieders betaalrekeningen

Welke aanbieders van betaalrekeningen zijn er?

Iedereen heeft wel één of meer betaalrekeningen, ook wel bankrekeningen genoemd. Deze heb je namelijk nodig om je salaris of uitkering te ontvangen. Ook kun je op steeds meer plekken alleen nog maar met je pinpas betalen. Een betaalrekening is dus onmisbaar. Maar een betaalrekening kost ook geld en je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wij adviseren dan ook altijd om eerst alle aanbieders van betaalrekeningen goed met elkaar te vergelijken Betaalrekening vergelijken. Maar welke aanbieders van bankrekeningen zijn er allemaal en waar moet je precies op letten bij het vergelijken van deze aanbieders?

Lijst met aanbieders bankrekeningen

Aanbieder bankrekeningVergelijken via Geld.nlAfsluiten via Geld.nl
ABN AMROX
ASN BankX
BunqX
INGX
Knab
RabobankX
RegioBankX
SNS BankX
Triodos BankX

Aanbieder betaalrekening kiezen, waar op letten?

Mensen kiezen nog te vaak voor een betaalrekening bij de bank waar ze ook hun hypotheek of spaarrekening hebben. Dit is niet altijd het verstandigste. Aanbieders van bankrekeningen hebben namelijk allemaal andere tarieven en voorwaarden. Hierdoor zit er toch wel een groot prijsverschil tussen betaalrekeningen. Wil je besparen op je betaalrekening, let dan vooral op de volgende punten:

  • Jaarlijkse kosten bankrekening
  • Kosten voor extra diensten betaalrekening
  • Kosten voor extra of nieuwe betaalpas

Jaarlijkse kosten bankrekening

De kosten van een bankrekening verschillen flink per aanbieder en bijna elk jaar verhogen banken deze kosten. Bij sommige banken betaal je maar een paar euro, terwijl een ander bank ruim 100 euro in rekening brengt. Voor je een betaalrekening opent is het dus slim om goed naar deze kosten te kijken. Je bespaart er tenslotte een hoop geld mee.

Kosten extra diensten betaalrekening

Ook voor extra diensten op je bankrekening brengen banken kosten in rekening. Denk hierbij aan de mogelijkheid om rood te staan op je betaalrekening of een creditcard. Voor deze extra diensten betaal je vaak per maand of per kwartaal en ook deze verschillen flink in kosten per aanbieder.

Kosten voor extra- of nieuwe betaalpas

Je denkt er misschien niet direct over na, maar wat kost het om een nieuwe betaalpas aan te vragen of een extra pas voor bijvoorbeeld je vriend of vriendin? Je zou zeggen dat deze kosten wel meevallen. Toch zit ook hier weer een best groot verschil, wat kan oplopen tot tientallen euro’s per jaar!

Bankrekeningen vergelijken lastig?
Bij ons vergelijk je nu heel makkelijk online het grootste aanbod betaalrekeningen op kosten en voorwaarden. Zo betaal je nooit onnodig te veel voor je betaalrekening. Betaalrekening vergelijken
Een goede betaalrekening vinden? Vergelijk & kies!