Sparen

Overzicht spaaraanbieders

Welke spaaraanbieders zijn er allemaal?

Nederlanders zijn een spaarzaam volk. En dat klopt ook wel, we sparen graag en veel. Maar je wilt dit natuurlijk wel doen tegen een goede spaarrente en gunstige voorwaarden. Hoe weet je nu bij welke spaaraanbieder je dit allemaal krijgt? Er zijn ruim 40 spaaraanbieders, waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig voor jou vergelijken wij het grootste aanbod spaaraanbieders dat er is. Omdat we dit grootste aanbod ook nog eens netjes op een rij hebben gezet, vind je altijd eenvoudig de spaaraanbieder met de hoogte rente en beste voorwaarden.

Lijst met spaaraanbieders

SpaaraanbiedersIn vergelijking Geld.nlAf te sluiten via Geld.nl
a.s.r. BankX
ABN AMROX
AegonX
Alior Bank (via Raisin)
Amsterdam Trade BankX
AnadolubankX
ArgentaX
ASN BankX
Atlantico (via Savedo)
BigBank
BlueOrange (via Raisin)
BNI (via Savedo)
Brand New DayX
bunq
Centraal BeheerX
CKV Spaarbank (via Savedo)
Credit Europe BankX
DELA
DHB BankX
Euram Bank (via Raisin)
Evi van LandschotX
GarantiBank
Imprebanca (via Savedo)
Inbank (via Raisin)
INGX
J&T Banka (via Savedo)
KentBank (via Savedo)
Knab
LeasePlan Bank
Lloyds BankX
Moneyou
Nationale-Nederlanden
NIBC DirectX
Privatbanka (via Savedo)
RabobankX
RegioBankX
RobecoX
SNS BankX
Triodos Bank X
Yapi Kredi Bank X

Spaaraanbieders die we niet vergelijken

Zoals gezegd vergelijken wij het grootste aanbod spaaraanbieders dat er is. Tóch zijn er helaas twee spaaraanbieders die we niet meenemen in onze vergelijking, namelijk Advanzia bank en ICBC Bank. Deze twee hebben we niet opgenomen omdat we hiervan geen of onjuiste gegevens hebben ontvangen.

Spaaraanbieder kiezen, waarop letten?

De meeste mensen openen een spaarrekening bij de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben. Logisch, die bank ken je en voelt vertrouwd. Maar dan heb je meestal wel een lagere spaarrente. Er zijn namelijk een heleboel kleinere banken die tot wel tien keer hogere rentes hebben dan grotere banken. Ook heeft jouw bank misschien niet de beste voorwaarden. Wij adviseren dan ook altijd om eerst een objectieve vergelijking te maken. Let bij spaaraanbieders vergelijken vooral op de volgende punten:

  • Spaarvorm
  • Voorwaarden
  • Spaarrente

Spaarvorm van spaaraanbieder kiezen

Je hebt de keuze uit een spaarrekening en een deposito. Welke het beste bij je past hangt vooral af van het doel waarvoor je spaart. Is het om in geval van nood geld achter de hand te hebben of spaar je écht voor een doel?

  • Op een spaarrekening mag je onbeperkt geld storten en opnemen. Hiervoor ontvang je een bepaalde spaarrente. Het is een heel flexibele vorm van geld sparen en geschikt als je op elk moment je spaargeld wilt kunnen opnemen.
  • Een deposito daarentegen is een vaste spaarvorm. Je spaart een bedrag op een gesloten spaarrekening, waardoor je spaargeld voor een langere tijd vaststaat. Hierdoor ontvang je een iets hogere rente dan op een ‘normale’ spaarrekening. Deze spaarvorm is erg geschikt als je wilt sparen voor een toekomstdoel.

Voorwaarden spaaraanbieder kiezen

Zodra je weet welke spaarvorm je kiest, is het belangrijk om naar de verschillende voorwaarden te kijken. Mag je bijvoorbeeld tussentijd geld opnemen (deposito), ben je verplicht een betaalrekening te openen en over welke periode ontvang je rente, maandelijks of jaarlijks? Al deze voorwaarden zorgen ervoor dat een spaaraanbieder wel of niet bij jou past en hoe hoog je rendement uiteindelijk is. 

Spaarrente van spaaraanbieders vergelijken

Als laatste kijk je natuurlijk kritisch naar de spaarrente die je ontvangt bij de spaaraanbieders. Elke spaaraanbieder hanteer hierbij zijn eigen rentepercentage, wat flink van elkaar verschilt. Eén procent levert je toch al snel tientallen euro’s per jaar op.

Profiteer van de hoogste rente en loop niet langer rente mis!Vergelijk direct het grootste aanbod spaaraanbieders en ontdek of overstappen ook voor jou loont! Spaarrente vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;