Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Belastingvrij schenken kleinkind

Hoeveel mag ik belastingvrij schenken aan kleinkind?

Wil je graag geld sparen voor je kleinkinderen? Dan kun je jaarlijks een bedrag belastingvrij schenken aan kleinkind. Schenken aan kleinkinderen wordt veel gedaan. Hoeveel mag je eigenlijk belastingvrij schenken aan kleinkind? En wat is de hoogte van de schenkbelasting als je boven het belastingvrije schenkbedrag uitkomt?

Voorwaarden schenking kleinkind

Schenken is geld (of goederen) geven tijdens je leven. Je kan helaas niet onbeperkt belastingvrij schenken aan kleinkind. Er staan bepaalde bedragen vast voor belastingvrij schenken aan kleinkinderen. Je mag in 2020 tot 2.208 euro belastingvrij schenken per kleinkind. Komt het schenkingsbedrag boven de fiscale vrijstellingen uit, dan moet je de fiscus een percentage van het bedrag aan belasting betalen.

Belastingvrij schenken 2020 kleinkind - Schenkbelasting

De schenkbelasting over een schenking aan kleinkind bedraagt 18 procent tot een maximaal bedrag van 126.723 euro. Over het meerdere, dus boven de 126.723 euro, bedraagt de schenkbelasting 36 procent. Over de vrijstelling betaal je geen belasting.

Schenken aan kleinkind – Zeggenschap

Wanneer je kleinkind minderjarig is hebben de ouders van het kind de wettelijke zeggenschap over deze schenkingen. Deze zeggenschap eindigt wanneer het kind 18 jaar wordt of wanneer het kind trouwt. Wil je als grootouder zorgen dat de ouders ook na 18-jarige leeftijd van je kleinkind de zeggenschap houden over het geschonken bedrag? Dan is het mogelijk de zeggenschap van de ouders te verlengen. Dit moet worden vastgelegd in een schenkingsakte. Deze schenking kun je bijvoorbeeld regelen via een kinderspaarrekening

Tip! Indirect belastingvrij schenken aan kleinkind houdt in dat je indirect kunt schenken aan je kleinkind. In dit geval schenk je een bedrag aan je kind en die schenkt het bedrag door aan je kleinkind. Dit is gunstiger dan direct schenken aan je kleinkind.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening voor je kleinkind met de hoogste rente. Spaarrekening kind vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl