Contact

Snel sparen

Hoe snel geld sparen?

Sparen is niet altijd even makkelijk. Je hebt er niet alleen motivatie voor nodig, maar ook een flinke dosis zelfdiscipline. Maar met een aantal handige tips wordt geld sparen eenvoudiger én leuker. Hoe kun je snel geld sparen en toch nog geld overhouden voor leuke dingen?

Snel geld sparen

Hoe spaar je snel geld? Snel sparen begint met slim sparen. Bepaal zorgvuldig je spaardoel en kies een spaarproduct dat daar goed op aansluit. Wil je bijvoorbeeld met een deposito sparen voor de aanschaf van een nieuwe auto, stem dan de looptijd van het deposito af op de termijn dat je het geld bij elkaar kunt hebben. Het is vervelend als je het geld al bij elkaar hebt en je er nog niet bij kunt omdat het geld nog een half jaar vast staat op het deposito.

Als je snel veel geld wilt sparen, dan kan dat niet zonder dat je daar iets van merkt in je dagelijkse uitgaven. Daarom is het verstandig voor grote bedragen een spaarplan op te stellen. Stel het gewenste spaarbedrag vast en in welke termijn je dit bereikt wil hebben. Vervolgens bekijk je hoeveel je maandelijks opzij moet zetten om je doel te bereiken. Is dit bedrag gezien je overige maandelijkse lasten niet realistisch? Geef jezelf dan meer tijd om het doelbedrag te bereiken of kijk of er uitgaven zijn die je misschien kunt schrappen.

Geld sparen tips

Met een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse uitgaven, gaat sparen snel en bijna ongemerkt. Doe je voordeel met de volgende snel sparen tips:

  • Spaar elke dag een beetje. Door je bewust te worden van kleine dagelijkse uitgaven, kun je op korte termijn ongemerkt een flink bedrag besparen. Let op aanbiedingen en probeer impulsaankopen te voorkomen. Het geld dat je daarmee uitspaart, boek je direct over naar je spaarrekening. Alle kleine beetjes helpen.
  • Iedereen kan leren sparen, maar ben jij iemand die vergeet maandelijks geld naar de spaarrekening over te boeken? Dan is een spaarrekening met een vaste overboeking misschien iets voor jou. Vooraf stel je een bedrag in dat maandelijks automatisch van je lopende rekening naar je spaarrekening wordt overgeschreven.
  • Kies een spaarrekening met een aantrekkelijke spaarrente. Hoe hoger de rente, hoe sneller je immers spaart. Om die hoge rente te vinden is spaarrentes vergelijken belangrijk. Let er bij het vergelijken op dat je de juiste rekeningen met elkaar vergelijkt. Vergelijk bijvoorbeeld deposito’s met een gelijke looptijd met elkaar of enkel vrij opneembare spaarrekeningen.
  • Laat het geld op de spaarrekening staan. Staat er eenmaal een mooi bedrag op je spaarrekening, dan kan het verleidelijk zijn het geld toch uit te geven. Ben je hier gevoelig voor, dan kun je ervoor kiezen het geld op een deposito te zetten. Het geld staat dan gedurende een vooraf afgesproken periode vast. Tussentijds geld van het deposito halen is dan alleen mogelijk tegen betaling van een boete.
Laat geen spaarrente liggen!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod spaarrekeningen op rente, kosten en voorwaarden. Stap online over van spaarrekening en spaar tegen het hoogste rendement! Spaarrente vergelijken