Contact
Sparen

Spaarrekening openen

Waarop letten bij spaarrekening openen?

Spaarrekening openen

Een spaarrekening openen regel je binnen enkele minuten bij de bank. Het vinden van de juiste spaarrekening duurt vaak wat langer. Naast de verschillende spaarbanken die actief zijn op de Nederlandse spaarmarkt is ook het aantal spaarvormen enorm. Wil je ook geld sparen, dan is het dus belangrijk om de juiste spaarvorm te kiezen. Om deze keuze wat makkelijker te maken kan je jezelf een aantal vragen stellen. Wat is voor jou belangrijk? Wil je het spaargeld op elk moment kunnen opnemen, of kun je het gespaarde geld enige tijd missen? Misschien vind je een hogere spaarrente juist belangrijk.

Gratis spaarrekening openen

Als je altijd over je spaargeld wilt kunnen beschikken, is het verstandig om een normale of internet spaarrekening te openen. Zo'n spaarrekening heeft geen beperkende voorwaarden en open je eenvoudig online via de website van de bank.

Het openen van een spaarrekening is altijd gratis. Sommige banken stellen wel als eis dat je ook een betaalrekening opent hen opent. Dit is meestal het geval bij grootbanken. Voor de betaalrekening betaal je wel kosten. Let daar dus even op als je een spaarrekening gaat openen.

Online spaarrekening openen

Open je een spaarrekening bij een bank waar je nog geen klant bent? Dan vraagt de bank je de een aantal persoonlijke gegevens, zoals:

  • Een kopie van je identiteitsbewijs, met daarop jouw Burgerservicenummer.
  • Het rekeningnummer van een Nederlandse betaalrekening op naam van de rekeninghouder of wettelijke vertegenwoordiger.
  • Bovenstaande gegevens van een eventuele mederekeninghouder.

Daarnaast moet je natuurlijk je persoonlijke gegevens als geboortedatum, adres, postcode en woonplaats invullen. Bij de meeste banken is het mogelijk om een spaarrekening online te openen. De bankpapieren worden vervolgens naar je toegestuurd.

Openen spaarrekening op afspraak

Het openen van een spaarrekening is echter niet altijd via internet mogelijk. Er zijn banken waar je hiervoor een afspraak moet maken. Tegenwoordig komt dit echter nog maar zelden voor.

In Nederland zijn de afgelopen jaren veel nieuwe aanbieders toegetreden. Deze banken bieden online spaarrekeningen aan met interessante rentetarieven. Het vergelijken van de rente op je huidige spaarrekening en wat andere aanbieders bieden loont. Heb je bijvoorbeeld 25.000 euro spaargeld? Dan kan een 0,5 procent meer rente je al 125 euro per jaar opleveren.

Tip! Let bij vergelijken niet alleen op de rentetarieven, maar ook op de voorwaarden die een bank hanteert. Ga je bijvoorbeeld een kinderspaarrekening vergelijken, let dan goed op de opnamebeperkingen van sommige rekeningen en op eventuele extra's die de bank biedt.

Spaardeposito afsluiten

Een deposito kent een vaste looptijd en spaarrente. De meeste spaardeposito’s kunnen online afgesloten worden. Voor het afsluiten van een spaardeposito heeft een bank je persoonlijke gegevens (naam, adres, postcode, woonplaat) nodig. Daarnaast dien je jouw identiteitsbewijs met Burgerservicenummer bij de hand te hebben. Ook voor het afsluiten van een spaardeposito geldt, dat je bij sommige banken verplicht wordt gesteld om een bankrekening bij hen te openen.

Tip! Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig de hoogste depositorente. Je geeft aan welke looptijd bij je past en welk bedrag je in wilt leggen. Vervolgens zie je welke bank de beste rente geeft bij jouw spaarwensen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in sparen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je spaarrekening. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

;