Contact

Spaarrekening openen

Waarop letten bij spaarrekening openen?

Een spaarrekening openen doe je tegenwoordig eenvoudig online. Je hoeft alleen wat gegevens in te vullen, een tegenrekening op te geven en je identificeren. Je moet dan natuurlijk wel eerst de spaarrekening vinden die het best bij je wensen past en je een goede spaarrente biedt. Om deze keuze wat makkelijker te maken kan je jezelf een aantal vragen stellen. Wat is voor jou belangrijk? Wil je het spaargeld op elk moment kunnen opnemen, of kun je het gespaarde geld enige tijd missen? Misschien vind je een hogere spaarrente juist belangrijk.

Gratis spaarrekening openen

Als je altijd over je spaargeld wilt kunnen beschikken, is het verstandig om een normale of internet spaarrekening te openen. Zo'n spaarrekening heeft geen beperkende voorwaarden en open je eenvoudig online via de website van de bank.

Het openen van een spaarrekening is altijd gratis. Sommige banken stellen wel als eis dat je ook een betaalrekening opent hen opent. Dit is meestal het geval bij grootbanken. Voor de betaalrekening betaal je wel kosten. Let daar dus even op als je een spaarrekening gaat openen.

Online spaarrekening openen

Open je een spaarrekening bij een bank waar je nog geen klant bent? Dan vraagt de bank je de een aantal persoonlijke gegevens, zoals:

  • Een kopie van je identiteitsbewijs, met daarop jouw Burgerservicenummer.*
  • Het rekeningnummer van een Nederlandse betaalrekening op naam van de rekeninghouder of wettelijke vertegenwoordiger. Dit wordt de tegenrekening van je spaarrekening. Meestal is dat de enige rekening die je vervolgens kunt gebruiken om geld mee over te maken naar je spaarrekening of om geld van je spaarrekening naartoe over te maken.
  • Bovenstaande gegevens van een eventuele mederekeninghouder.

* Door de steeds strengere witwasregels, hebben veel spaarbanken tegenwoordig een uitgebreider identificatieproces. Je moet je dan bijvoorbeeld identificeren via een video call. Op de website van elke spaarbank kun je vinden hoe het identificatieproces werkt.

Spaardeposito afsluiten

Een deposito kent een vaste looptijd en spaarrente. De meeste spaardeposito’s kunnen online afgesloten worden. Voor het afsluiten van een spaardeposito heeft een bank je persoonlijke gegevens (naam, adres, postcode, woonplaat) nodig. Daarnaast dien je jouw identiteitsbewijs met Burgerservicenummer bij de hand te hebben. Ook voor het afsluiten van een spaardeposito geldt, dat je bij sommige banken verplicht wordt gesteld om een bankrekening bij hen te openen.

Tip! Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig de hoogste depositorente. Je geeft aan welke looptijd bij je past en welk bedrag je in wilt leggen. Vervolgens zie je welke bank de beste rente geeft bij jouw spaarwensen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken
Goede spaarrekening met een hoge rente openen? Vergelijk en kies!