Sparen

Spaarrekening openen

Waarop letten bij spaarrekening openen?

Een spaarrekening openen regel je binnen enkele minuten bij de bank. Het vinden van de juiste spaarrekening duurt vaak wat langer. Naast de verschillende spaarbanken die actief zijn op de Nederlandse spaarmarkt is ook het aantal spaarvormen enorm. Wil je ook geld sparen, dan is het dus belangrijk om de juiste spaarvorm te kiezen. Om deze keuze wat makkelijker te maken kan je jezelf een aantal vragen stellen wat voor jou belangrijk is. Wil je het spaargeld te allen tijde kunnen opnemen of kun je het gespaarde geld enige tijd missen? Is een hogere spaarrente voor jou belangrijk?

Gratis spaarrekening openen

Als je altijd over je spaartegoed wilt kunnen beschikken, is het verstandig om een normale of internet spaarrekening te openen. Een dergelijke spaarrekening kennen geen beperkende voorwaarden en kan eenvoudig geopend worden bij de bank waar je jouw betaalrekening hebt lopen. In dit geval is een (extra) spaarrekening vaak eenvoudig online te openen via de website van de bank.

Aan het openen van een spaarrekening zijn geen kosten verbonden. Sommige banken stellen wel als eis dat je ook een betaalrekening opent bij de betreffende bank. Dit is meestal het geval bij grootbanken. Voor de betaalrekening wordt periodiek wel een klein bedrag in rekening gebracht. Wanneer je een spaarrekening gaat openen, kan het verstandig zijn om hier rekening mee te houden. Maar bij meeste banken kun je gratis een spaarrekening openen.

Online spaarrekening openen

Je kunt er ook voor kiezen om elders een spaarrekening te openen. Dit kan interessant zijn als deze banken een hogere spaarrente bieden. Om de volgende persoonlijke gegevens kan in dit geval gevraagd worden.

  • Identiteitsbewijs, met daarop jouw Burgerservicenummer
  • Nummer van een Nederlandse betaalrekening op naam van de rekeninghouder of wettelijke vertegenwoordiger.
  • Bovenstaande gegevens van een eventuele mederekeninghouder.

Daarnaast moet je natuurlijk je persoonlijke gegevens als geboortedatum, adres, postcode en woonplaats invullen. Bij de meeste banken is het mogelijk om een spaarrekening online te openen. De bankpapieren worden vervolgens naar je toegestuurd.

Openen spaarrekening op afspraak

Het openen van een spaarrekening is echter niet altijd via internet mogelijk. Er zijn banken waar je een afspraak moet maken om een spaarrekening te kunnen openen. Tegenwoordig komt dit echter nog maar zelden voor.

In Nederland zijn de afgelopen jaren veel nieuwe aanbieders toegetreden. Deze banken bieden online spaarrekeningen aan met interessante rentetarieven sparen. Het vergelijken van de rente op je huidige spaarrekening en wat andere aanbieders bieden loont!

Tip! Let bij vergelijken niet alleen op de rentetarieven, maar ook op de voorwaarden die een bank hanteert. Ga je bijvoorbeeld een kinderspaarrekening vergelijken, let dan goed op de opnamebeperkingen van sommige rekeningen en op eventuele extra's die de bank biedt.

Spaardeposito afsluiten

Een deposito kent een vaste looptijd en spaarrente. De meeste spaardeposito’s kunnen online afgesloten worden. Voor het afsluiten van een spaardeposito heeft een bank je persoonlijke gegevens (naam, adres, postcode, woonplaat) nodig. Daarnaast dien je jouw identiteitsbewijs met Burgerservicenummer bij de hand te hebben. Ook voor het afsluiten van een spaardeposito geldt, dat je bij sommige banken verplicht wordt gesteld om een bankrekening bij hen te openen.

Tip! Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig de hoogste depositorente. Je geeft aan welke looptijd bij je past en welk bedrag je in wilt leggen. Vervolgens zie je welke bank de beste rente geeft met jouw spaarwensen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;