Sparen

Spaarrente Luxemburg

Sparen in Luxemburg, kan dat? 

Ondanks het feit dat Luxemburg een klein landje is, zijn er zeer veel banken actief. Wanneer je besluit om in Luxemburg te gaan sparen, kun je dus uit zeer veel aanbieders kiezen. Daarnaast is ook een groot aantal Nederlandse banken actief in het Groot Hertogdom.

Een spaarrekening of betaalrekening in Luxemburg is vrij eenvoudig te openen. De meeste banken eisen dat je de spaarrekening persoonlijk opent bij de bank, maar dit is niet altijd het geval. Het is soms ook mogelijk een betaal- of spaarrekening in Luxemburg online te openen. Verschillende Nederlandse banken, zoals ING en Rabobank, zijn ook actief in Luxemburg. Als je spaart bij een Luxemburgse bank en deze bank gaat failliet kan je aanspraak maken op het depositogarantiestelsel van Luxemburg. Ook hier geldt een maximale vergoeding van 100.000 euro.

Spaarrente Luxemburg

Spaarders in Luxemburg ontvangen momenteel een zeer lage spaarrente over hun spaargeld. Daarnaast wordt er over de ontvangen rente een bronbelasting van 35 procent ingehouden.

Banken in Luxemburg brengen ook vaak extra kosten in rekening wanneer je een betaal of spaarrekening wilt openen. Je kunt onder andere te maken krijgen met servicekosten, overboekkosten en transactiekosten. Dit alles maakt sparen in Luxemburg voor de meeste Nederlanders niet aantrekkelijk.

Sparen in Luxemburg - Bankgeheim

Een reden waarom sommige Nederlanders wellicht toch kiezen voor een spaarrekening in Luxemburg is misschien het bankgeheim. Het is voor banken in Luxemburg doorgaans niet toegestaan informatie te delen met derden. De vraag is wel hoelang dit bankgeheim nog blijft bestaan. Vanuit de Europese Unie en de Verenigde Staten wordt de druk flink opgevoerd om het bankgeheim te schrappen. Spaar je in Luxemburg? Geef het spaartegoed dan altijd op bij de Belastingdienst zo voorkom je dat je een torenhoge boete moet betalen. 

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken