Contact

Spaarrente verwachting 2024

Spaarrente verwachting 2024

De spaarrentes zijn in 2022 eindelijk weer gaan stijgen en deze stijging zette in 2023 verder door. Maar zet de stijging die is ingezet in 2024 door? In dit bericht lees je onze spaarrente verwachting voor 2024.

Verwachting rentes spaarrekeningen 2024

Op dit moment staat de hoogste spaarrente voor een spaarrekening op ruim 3 procent. Wij verwachten dat deze in 2024 nog wat verder stijgt.

De inflatie is aan het dalen. Hierdoor worden verdere renteverhogingen van de ECB steeds minder nodig. Hierdoor is de ECB heeft de ECB de rente niet verder meer verhoogt .  De rente zal nog wel lange tijd op een hoog niveau blijven. Hierdoor zullen de spaarrentes nog wat verder stijgen en uiteindelijk stabiliseren. De verwachting is dat de ECB in de tweede helft van 2024 de rente een beetje verlaagd. Hierdoor zullen ook de spaarrentes misschien licht dalen tegen het einde van het jaar.


Verwachting spaarrente grote banken

De rente bij de grote banken blijft in verhouding nog steeds laag. In oktober 2023 hebben ING en ABN AMRO de rente verhoogd van 1,25 naar 1,5 procent. Bij Rabobank en SNS Bank krijg je inmiddels 1,7 procent. Ze blijven dus nog steeds ver achter bij de kleinere banken en de buitenlandse banken. 

Ook de rente op kinderspaarrekeningen hebben de banken al mondjesmaat verhoogd. Op kinderspaarrekeningen krijg je een iets hogere rente dan op spaarrekeningen voor volwassenen, omdat kinderspaarrekeningen voor banken extra interessant zijn. Het geld blijft vaak voor een langere periode op de rekening staan en het is een manier om kinderen al jong als klant aan de bank te binden. Deze rentes zullen ook in 2024 nog verder omhoog gaan.

Verwachting deposito rentes 2024

De rentes op spaardeposito’s schommelen meestal wat meer dan de rentes voor spaarrekeningen. Dit komt doordat banken de rentes voor spaardeposito’s baseren op kapitaalmarkrentes. Dit zijn rentes waartegen ze geld kunnen lenen bij beleggers. De kapitaalmarkrentes zijn nu ook hoog en blijven naar verwachting nog een tijdje op dit niveau. Beleggers willen dan immers een hogere rente om de inflatie en economische onzekerheid bij het uitlenen van hun geld te compenseren. Als gevolg hiervan stijgen ook de depositorentes.

Op dit moment ligt de hoogste depositorente op 4,2 procent voor een deposito van 1,2 of 3 jaar. Wij verwachten dat deze rentes in 2024 hoog blijven, maar wel licht dalen.


Laat geen spaarrente liggen!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod spaarrekeningen op rente, kosten en voorwaarden. Stap online over van spaarrekening en spaar tegen het hoogste rendement! Spaarrente vergelijken
De actuele spaarrentes van dit moment vergelijken? Vergelijk & kies de hoogste rente!
;